KORONA U ZATVORU: Zaražena dva službenika ZIKS-a - Volim Podgoricu

KORONA U ZATVORU: Zaražena dva službenika ZIKS-a

Dva službenika koji rade u zatvorskoj sprovodničkoj službi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija pozitivna su na virus korona, potvrđeno je Danu iz te UIKS-a.

“Obavještavamo vas da su kod dva službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija registrovani prvi pozitivni slučajevi na KOVID 19. U konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, preduzete su mjere u cilju sprečavanja daljeg širenja korona virusa”, kazali su u UIKS-u.

Naglašeno da je službenicima i zatvorenicima koji su bili u kontaktu sa zaposlenima koji su pozitivni na KOVID19 određena mjera samoizolacije, a nastavljeno je sa primjenom zaštitnih mjera među zaposlenima, kao i među zatvorenicima i pritvorenicima.

“Kada je u pitanju obezbjeđivanje kontinuiranog obavljanja poslova i radnih zadataka iz djelokruga i nadležnosti ovog državnog organa, ističemo da će Uprava za izvršenje krivičih sankcija, usljed odsustva jednog broja zaposlenih kojima je određena mjera samoizolacije, izvršiti preraspodjelu radnih zadataka između svih zaposlenih, kako bi se obezbijedilo obavljanje poslova u ovom državnom organ”,  odgovorili su iz UIKS-a na pitanje Dana.

Kako saznaje Dan, pomenuta dva službenika UIKS-a radila su na sprovođenju pritvorenih osoba na suđenja, pa su odgovor povodom ove situacije tražili i od Vrhovnog suda.

“Krajem radnog vremena smo od UIKS-a obaviješteni o ovom slučaju. Postupićemo u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela kako bismo zaštitili svoje zaposlene i stranke u postupcima”, saopšteno je Danu iz Vrhovnog suda.

3 komentara

  1. The the very next time I read a blog, I hope who’s doesnt disappoint me up to this. I mean, I know it was my solution to read, but I actually thought youd have something fascinating to express. All I hear can be a lot of whining about something that you could fix should you werent too busy interested in attention.

  2. I just now desired to come up with a quick comment in an effort to express gratitude back for people wonderful pointers you happen to be posting at this site. My time consuming internet investigation has by the end through the day been rewarded with quality means to show to my guests. I’d personally say that many of us website visitors can be extremely endowed to result from a wonderful network with developed solid relationships . marvellous individuals with useful hints. I believe quite privileged to obtain used your webpages and search forward to really more fabulous minutes reading here. Many thanks for most things.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com