970x250

Održana prva informativno-motivaciona radionica za buduće preduzetnike

Prva informativno-motivaciona radionica za buduće preduzetnike, na kojoj će aplikanti dobiti potrebne informacije o projektnim predlozima, pripremi biznis planova, kao i smjernicama za uspješan start up, održana je danas u prostorijama Skupštine Glavnog grada u organizaciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

300x250

Pomoćnica direktora Zavoda za zapošljavanje, Svetlana Krgović, istakla je da je ovo samo dio projekta koji se odnosi na zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

“Zavod je predvidio bespovratna sredstva od 3.000 do 7.500 eura, a pravo na apliciranje imaju sva nezapošljena lica koja su 12. juna 2020, kada je i obavljen javni poziv bila na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Prednost kroz ovaj projekat dobili su prije svega mladi ljudi do 35 godina starosti, žene i dugoročno nezaposlena lica.

Finansijska podrška ovog projekta odnosi se na sredstva koja su opredijeljena za preduzetnike, dok se ostala sredstva odnose na tri radionice koje će biti održane. Potencijalni korisnici dobijaju sve informacije o uslovima ovog konkursa, prihvatljivim troškovima i biznis idejama”, zaključila je Krgović.

Rok za predaju biznis plana je 31.jul, nakon čega će Komisija donijeti odluku o tome koji će biznis biti podržan ovim projektom. Nakon toga biće potpisan ugovor sa već registrovanim pravnim licima i 80% sredstva se prenose na njihov račun.

Iz Glavnog grada je saopšteno da će nezapošljena lica uz pomoć eksperata dobiti savjete iz oblasti knjigovodstva, marketinga i promocije, odnosno sve ono što je neophodno za uspješno vođenje biznisa.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close