MNOGO JE NELOGIČNOSTI “Testirani se slobodno šetaju, članovi porodica zaraženih nisu u izolaciji” - Volim Podgoricu

MNOGO JE NELOGIČNOSTI “Testirani se slobodno šetaju, članovi porodica zaraženih nisu u izolaciji”

Zbog sve složenije epidemiološke situacije u Crnoj Gori zbog pandemije koronavirusa danas su iz Građanskog pokreta URA upitali Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje zbog čega postoje mnoge nelogičnosti u tretiranju inficiranih i moguće inficiranih građana od strane nadležnih epidemioloških službi.

Iz ove partije kažu da su im se javili građani kod kojih je ustanovljna infekcija virusom ali čiji članovi porodice nijesu podvrgnuti testiranju niti mjeri samoizolacije od strane nadležne epidemiološke službe.

“Neprihvatljivo je i to što se onima koji čekaju rezultate testa ne izriče institucionalna mjera samoizolacije već su prepušteni da slobodno šire moguću infekciju. Takav pristup nije odgovoran a nadležni duguju objašnjenje javnosti”, poručili su iz URE.

Pretpostavljaju, kažu, i da je problem što se ne radi veći broj testiranih taj što ne postoje veće zalihe testova, ali da ta pitanja treba uputiti NKT-u i Institutu za javno zdravlje na koja su dužni da odgovore javnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com