RAKOČEVIĆ ZA VOP: Ići ću do Strazbura, jedini u Evropi sam uhapšen zbog dijeljena vijesti na FB (VIDEO) - Volim Podgoricu

RAKOČEVIĆ ZA VOP: Ići ću do Strazbura, jedini u Evropi sam uhapšen zbog dijeljena vijesti na FB (VIDEO)

Bjelopoljac Radovan Rakočević uhapšen je zbog dijeljenja teskta na društvenoj mreži Fejsbuk u kojem se navodi da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović zaražen korona virusom.

On je u policijskoj “betonjerki” zbog ovog “krivičlnog djela” proveo punih 30 sati, a u toku je sudski postupak u kojem mu se sudi zbog “širenja nereda i panike”.

Rakočević je, kako navodi u razgovoru za VOP, bio jedan od više hiljada ljudi koji su istu objavu preuzeli sa jednog srbijanskog portala i objavili na svom profilu, ali je samo on uhapšen.

“Ovo je prvi slučaj u Evropi da je neko uhapšen i da je podignuta optužnica zbog toga što je podijelio vijest sa jednog portala”, izjavio je Rakočević.

On je najavio da će zatražiti pomoć od međunarodne zajednice i istaknuo da “tu apsolutno nema nikakvog izazivanja panike i nereda što se lako može provjeriti kroz komentare”.

Iz Akcije za ljudska prava kazali su da je izazivanje nereda od početka godine postalo vrlo prisutno u Crnoj Gori i da je  “problem sa tim krivičnim djelom njegova loša definisanost”.

Pravni savjetnik HRA Stefan Šljukić kazao je da to dozvoljava slobodu državnim organima da prekomjerno ograničavaju slobodu izražavanja.

Advokat Željko Braletić ukazao je na činjenicu da se mora napraviti razlika između profesionalaca i amatera koji dijele informacije na internetu.

Pogledajte šta Rakočević kaže o sudskom procesu i koji su njegovi sledeći koraci, kao i šta o svemu kažu pravnici:

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com