BILI U KONTAKTU SA OBOLJELIMA OD KORONE? Izolovano devet osuđenika i 29 službenika UIKS - Volim Podgoricu

BILI U KONTAKTU SA OBOLJELIMA OD KORONE? Izolovano devet osuđenika i 29 službenika UIKS

Mjera samoizolacije određena je za 29 službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), kao i za devet osoba lišenih slobode koji su bili u kontaktu sa inficiranim službenicima, saopštio je portparol UIKS-a Nebojša Janković.

Janković je rekao i da je testirano dvoje službenika kod kojih je potvrđeno prisustvo infekcije, dok će ostali biti testirani ukoliko se pojave simptomi bolesti,

“Odmah po registrovanju prvih slučajeva u UIKS stupili smo u kontakt sa IJZ, radi preduzimanja daljih mjera prevencija. Svim službenim licima koji su bili u kontaktu određena je mjera samoizolacija. Trenutno se 29 službenika UIKS-a nalazi u samoizolaciji. Mjera izolacija izrečena je prema devet lica lišenih slobode, koji su bli u kontaktu sa inficiranim službenicima”, rekao je Janković u Jutarnjem programu TVCG.

Zdravstveno stanje osoba lišenih slobode koji su u izolaciji se, kako je rekao, kontinuirano prati, a u slučaju pojave simptoma radiće se testiranje ovih osoba.

“Dva službenika kod kojih je utvrđeno da su pozitivno su testirana, ostala lica će biti testirana ako se pojave simptomi. Nismo u saznanju kako su se ova dva službenika zarazila kovidom-19”, rekao je Janković.

Usljed odsustva službenika, kako je rekao, urađena je preraspodjela zadataka, tako d aje obezbijeđen kontinuitet pocesa rada.

“U UIKS-u je smješteno 973 lica lišena slobode, 626 zatvorenika i 347 pritvorenih lica”, rekao je Janković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com