CAREVIĆI OSTAJU BEZ PLAŽE PLOČE? Nakon 17 godina prvi put se našla na tenderu - Volim Podgoricu

CAREVIĆI OSTAJU BEZ PLAŽE PLOČE? Nakon 17 godina prvi put se našla na tenderu

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom raspisalo je juče tender za zakup jedne od najprofitabilnijih plaža na crnogorskoj obali – plažu Ploče na rtu Platamuni, kojom su prethodnih 17 godina upravljala braća Marka Bata Carevića.

Ploče su se prvi put nakon više od decenije i po našle na tenderu nakon što je Osnovni sud u Kotoru presudio u korist JP “Morsko dobro“ i odbacio tužbu kotorske firme “Piastra“ Nebojše Carevića.

Raspisivanje tendera događa se u vrijeme velike političke krize u Budvi, jer je nova odbornička većina, predvođena DPS, Socijaldemokratama, Crnogorskom i nezavisnim odbornikom Stevanom Džakovićem, smijenila Carevića sa mjesta gradonačelnika Budve. S druge strane, javnim preduzećem “Morsko dobro“ rukovodi Predrag Jelušić, inače lider budvanskog DPS-a, koga je Carević optužio za nasilno otimanje vlasti uz političku korupciju, a lokalni DF podnio Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu.

“Predmet javnog poziva je zakup javnog kupališta u opštini Kotor, u Donjem Grblju, u naselju Krimovice, lokalitet Platamuni, plaža Ploče, u dužini od 400 metara, površine 3904 kvadrata. Uz kupalište mogu se odobriti pivremeni objekti – dva plažna bara od po 40 kvadrata sa po dvije terase od po stotinu kvadrata. Minimalna cijena godišnjeg zakupa je 18.969 eura“, navodi se u tenderu u koji su “Vijesti“ imale uvid.

Kako se pojašnjava, ugovor se zaključuje za tekuću godinu računajući od dana zaključenja ugovora do 31. decembra 2020. uz mogućnost godišnjeg produženja za period od tri godine, odnosno do 31. decembra 2023.

Nebojša Carević je sudskim putem tražio da mu se na osnovu investicionog ulaganja koje premašuje dva miliona eura, jer je od nepristupačne obale napravio kupalište, zakup produži do 2033.

Prethodne tri godine, plaža je izdavana “Piastri“ u zakup na osnovu odluke Upravnog odbora, jer je Osnovni sud u Kotoru donio privremenu mjeru na osnovu tužbe Carevića.

Carević je zakupio još 2003. oko 400 metara nepristupačne kamenite obale, koju je pretvorio u mondensko kupalište. Sa “Morskim dobrom“ firma mlađeg Carevića 2006. zaključuje aneks ugovora kojim mu se na osnovu investicionog ulaganja omogućava produženje ugovora za 12 godina.

„Zakupac sam strme, kamenite, nepristupačne obale bez infrastrukture, da sam na tenderu pobijedio kao najpovoljniji ponuđač i sklopio investicioni ugovor 2003. sa Javnim preduzećem, odnosno državom Crnom Gorom, koji je i dalje na snazi. U projekat infrastrukture, izgradnje i ukupnog uređanja uložio sam svoj novac u visini od dva miliona eura i veliki dugogodišnji rad, te sam na taj način današnju plažu Ploče doveo do prepoznatljivog brenda koji je danas ponos moje porodice, Javnog preduzeća, kao i crnogorskog turizma u cjelini, a sve u skladu sa ugovornim obavezama“, kazao je prošle godine Nebojša Carević za “Vijesti“ u jeku sudskog postupka koji je vodio protiv „Morskog dobra“.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com