Trgovine ne rade tri dana, kazne do 10.000 eura - Volim Podgoricu

Trgovine ne rade tri dana, kazne do 10.000 eura

Uoči Dana državnosti Crne Gore, iz Uprave za inspekcijske poslove podsjetili su privredne subjekte, koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo, na obavezu da poštuju odredbe člana Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisana zabrana rada trgovinama nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika, piše CdM.

Ukazali su da su 13. i 14. jul neradni praznični dani u skladu s odredbama ovog zakona.

Neradni dani za Dan državnosti su 13. i 14. jul.

“Upozoravamo i apelujemo na sve privredne subjekte da za državni praznik na koje se odnosi propisano ograničenje, poštuju predmetnu obavezu, kako ne bi došli u situaciju da organ nadzora nadležan za primjenu propisa – Uprava za inspekcijske poslove, preko tržišnih inspektora, preduzima propisane upravne mjere i radnje i izriče novčane kazne”, upozoravaju u Upravi.

Poslodavcima koji prekrše odredbe inspektori mogu izreći kaznu do 10.000 eura.

“Za nepoštovanje predmetne obaveze, pored novčanih kazni, podsjećamo i na propisanu upravnu mjeru koja glasi: Ako trgovac radi nedjeljom i u dane državnih ili drugih praznika suprotno članu 35a ovog zakona, inspektor će zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mjesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen“. Još jednom pozivamo privredne subjekte na poštovanje propisane obaveze za vrijeme predstojećeg praznika i time daju svoj doprinos potpunoj primjeni zakona”, poručuju iz Uprave.

Mogu raditi i pumpe, prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi, tezge, vitrine, pokretne prodavnice, kao i automati izvan pijaca.

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com