IZ SRBIJE PRAVAC KARANTIN: Oko 50 CG državljana sinoć sa granice sprovedeno u izolaciju - Volim Podgoricu

IZ SRBIJE PRAVAC KARANTIN: Oko 50 CG državljana sinoć sa granice sprovedeno u izolaciju

Oko 50 crnogorskih državljana, koji su u petak oko 20 časova ušli u Crnu Goru iz Srbije, upućeni su u karantin.

Kako je Portalu “Volim Podgoricu” rekla jedna od putnica, među našim državljanima je bilo najviše studenata koji su se vraćali sa ispitnog roka.

“Bunili smo se i tražili da idemo u samoizolaciju, ali bezuspješno”, kaže naša sagovornica koja je boravila u Srbiji nekoliko sedmica poslom. Na granici joj je rečeno da će ići u karantin u Danilovgradu.

Podsjetimo, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je na sjednici 6. jula donijelo odluku da građani koji ulaze u Crnu Goru iz Srbije budu upućivani isključivo u karantin zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji.

Ova odluka, kako je saopšteno, važi 7 dana od dana donošenja, nakon čega će biti revidirana u skladu sa epidemiloškom situacijom u Srbiji.

“Crna Gora ostaje opredijeljena da se ne zatvara za svoje državljane, ali stopa aktivnih slučajeva u Srbiji, pogotovo u području uz granicu sa Crnom Gorom, nalaže najstroži epidemiološki nadzor. Zbog toga lica koja ulaze u Crnu Goru iz Srbije do daljega neće biti upućivana u kućnu samoizolaciju već isključivo u karantin u objektima koje je država odredila za tu mjeru”, saopštili su iz Vlade.

V.R.- V.M.

PROČITAJTE I OVO:

Srbija danas na trećem mjestu u Evropi po broju PREMINULIH od koronavirusa

DRAMATIČNO U PAZARU: Samo protekle noći 10 PREMINULIH od korona virusa

ZAJEDNIČKA BORBA SA KORONAVIRUSOM: Podgorica donira 10.000 eura Novom Pazaru

V.R. – V.M. 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com