Optuženi za učešće u ubistvu Kalezića i Ilića ponudio jemstvo

Rade Popović, osumnjičen da je sa Marjanom Vujačićem učestvovao u likvidaciji Veselina Kalezića i Mila Ilića, ponudio je Višem sudu jemstvo u iznosu od 112.560 eura, na koliko je procijenjena vrijednost stana u njegovom vlasništvu i 5.000 eura u gotovini, kako bi se branio sa slobode.

Njegov branilac, advokat Miloš Vuksanović smatra da je Popović ponudio dovoljno garancija da će u nastavku postupka biti dostupan sudu.

Advokat je podsjetio i na Evropsku konvenciju o zaštiti osnovnih ljudskih prava i sloboda prema kojoj traženje jemstva kao alternative pritvoru, mora uvijek biti hitno razmotreno.

“Smatramo da je osnovano da okrivljeni Popović uz predložene garancije bude pušten da se brani sa slobode. Predlažem da sud što u kraćem roku, u skladu sa situacijom zbog pojave drugog, težeg talasa korona virusa, dostavi tužiocu na izjašnjenje ovakav predlog odbrane i donese odluku”, naveo je Vuksanović, ističući činjenicu da se optuženi Popović nalazi u pritvoru više od osam mjeseci i da ročišta za potvrđivanje optužnice nije moguće održati zbog nepojavljivanja optuženog Vujačića i njegovih branilaca zbog pandemije korona virusa.

Vuksanović je ukazao sudu i na teško zdravstveno stanje Popovićevog maloljetnog sina koje iziskuje svakodnevno liječenje, odlaske na terapiju i rehabilitaciju.

Podsjetimo, kontrola optužnice Specijalnog državnog tužilaštva protiv Podgoričanina Marijana Vujačića i Rada Popovića, zbog sumnje da su počinili ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića, prije sedam dana je u Višem sudu u Podgorici drugi put odgođena za 3. avgust na molbu branioca Vujačića, advokata Ognjena Radića i Borivoja Borovića, s obzirom da su državljani Srbije, sa kojom su zatvorene granice zbog opasnosti širenja korona virusa.

Prema sumnjama SDT, Vujačić je direktni egzekutor ubistava Ilića i Kalezića, dok je Popović bio zadužen za nabavku vozila, kao i kasnijeg odvoženja automobila koji je korišćen prilikom ubistva i njegovo paljenje, te da za takve tvrdnje postoje materijani dokazi. Popović se sumnja da je sa Vujačićem pratio kretanje Ilića prije ubistva.

Podsjetimo, Milo Ilić (28) ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom za koju se vjeruje da izrešetala Ilića sa 13 hitaca.

Ilićev prijatelj Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića “Level”. U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile likvidaciju.

Vujačić je uhapšen 12. juna prošle godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića. Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića jer je Cvetanovićev brat Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

(Dnevne Novine)

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close