PODGORICA: Osumnjičeni za prodaju kćerke brani se sa slobode - Volim Podgoricu

PODGORICA: Osumnjičeni za prodaju kćerke brani se sa slobode

Nakon akcije „Arba”, koju je podgorička policija sprovodila godinu dana, 9. jula uhapsila je Z.K. (47) i S.H. (44), koji se sumnjiče da su počinili šest krivičnih djela trgovina ljudima. Osumnjičene je saslušao viši državni tužilac, a potom su pušteni da se brane sa slobode. Akcijom je utvrđeno da su žrtve maloljetna djeca.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv Z.K. i S.H. zbog krivičnog djela trgovina ljud ima, i u ovom tuži laštvu oba lica su saslušana u svojstvu osumnjičenih, i istima nije određeno zadržavanje, a tužilaštvo će u daljem toku postupka preduzimati sve zakonom propisane neophodne mjere i radnje”, odgovoreno je na pitanje „Dana” iz Višeg tužilaštva.

Inspektor kriminalističke policije u CB Podgorica Dijana Ivanaj saopštila je prekjuče da je uhapšen Z.K. (47) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio četiri krivična djela trgovina ljudima, i to: krivično djelo trgovina ljudima na štetu svoje maloljetne djece L.K. (6), A.K. (8), D.K. (11), I.K. (13), M.K. (14), i R.K. (16). Prijavljeni Z.K. je, kako se sumnja, krivično djelo trgovinaljudima izvršio tako što je od 5. oktobra 2018. do 8. jula 2020. godine, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristio svoju maloljetnu djecu za prinudni rad i prosjačenje.

Kako se sumnja, on je krivično djelo trgovina ljudima počinio i na štetu svoje maloljetne ćerke M.K., koje je izvršio na način što je silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, izvršio prodaju tog lica u cilju sklapanja braka.

“Krivično djelo trgovina ljudima na štetu svoje maloljetne ćerke I.K. prijavljeni je izvršio na način što je silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, izvršio prodaju I.K. u cilju sklapanja braka. Kako se sumnja, on je izvršio i krivično djelo trgovina ljudima na štetu svoje maloljetne ćerke A.K. na isti, gore opisani način, u cilju sklapanja braka”, saopštila je Ivanaj.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorice su uhapsili i S.H. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična djela trgovina ljudima.

Kako se sumnja, on je krivično djelo trgovina ljudima na štetu maloljetne I.K. (13) izvršio na način što je silom ili prijetnjom, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, izvršio kupovinu tog lica u cilju sklapanja braka.

Drugo krivično djelo trgovina ljudima koje se stavlja na teret S.H. izvršio je na štetu pastorke V.K. iz Podgorice. Prijavljeni je ovo krivično djelo izvršio tako što je u kontinuitetu, od 17. aprila 2019. do 8. jula 2020. godine, upotrebom sile i prijetnje, zloupotrebom povjerenja i odnosa zavisnosti, koristio V.K. za prinudni rad i prosjačenje.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com