NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Korona virus MUTIRAO, evo šta ga čini 1.000 puta OPASNIJIM - Volim Podgoricu

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Korona virus MUTIRAO, evo šta ga čini 1.000 puta OPASNIJIM

Novi korona virus je evoluirao i to tako što se nekoliko različitih koronavirusa spojilo u jedan, stoji u rezultatima nove naučne studije.

Dejli Mejl prenosi da su naučnici uradili opsežno istraživanje kako bi razumjeli evolutivnu istoriju novog korona virusa da bi pomogli da se napravi što bolja vakcina, i tom prilikom došli do novih zaključaka.

Pažljivim proučavanjem virusa došli su do otkrića da su šiljci na novom korona virusu (SARS-CoV-2) 97 odsto identični šiljcima koronavirusa na koji SARS-CoV-2 najviše liči, a to je RaTG13, virus koji se nalazi u šišmišima.

Te male razlike između ova dva virusa idu mnogostruko u korist virusu SARS-CoV-2, jer ga čine mnogo stabilnijim i čak 1.000 puta efikasnijim u kačenju za receptore ljudskih ćelija ACE2.

ACE2 je, podsjetimo, još na početku pandemije proglašen za ključni ulaz ovog virusa u ključno tijelo, a novi korona virus se savršeno “lijepi” za njega zahvaljujući svojim mutacijama.

Ovo istraživanje sproveo je Francis Crick Institut u Londonu, međutim, ono i dalje ne pomaže da se razjasni tačno porijeklo virusa. Ono što je dokazalo, međutim, jeste da je virus mutirao i evoluirao prirodno, a ne u laboratoriji. Podsjetimo, već dugo traje rat između Kine i Amerike – Amerika optužuje Kinu da su prekasno reagovali na epidemiju, Kina ima teoriju da im je virus donijela Amerika. Zbog svega toga uskoro počinje i detaljna istraga u Vuhanu, a SZO je u nekoliko navrata naglasila da nema nikakvih dokaza da je novi korona virus stvoren u laboratoriji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com