SRBIJA OPTUŽUJE STRANI FAKTOR: “Crnogorac je uhapšen sa šlemom, zamislite, sa šlemom je šetao!” - Volim Podgoricu

SRBIJA OPTUŽUJE STRANI FAKTOR: “Crnogorac je uhapšen sa šlemom, zamislite, sa šlemom je šetao!”

Ušli su u Srbiju, dali smo im gostoprimstvo, a oni su došli da ruše i napadaju policiju, naveo je juče direktor policije Srbije, Vladimir Rebić.

“Mi smo im pružili gostoprimstvo a oni su došli ovdje da ruše i napadaju policiju. Crnogorac je uhapšen sa šlemom, zamislite, sa šlemom je šetao”, rekao je Rebić i dodao da “umiješanost stranog faktora” znači da će policija i nadležne službe morati da razmotri uticaj stranog elementa na radikalizaciju protesta u Srbiji.

Bezbjednosno-informativna agencija uhapsila je nekoliko stranih državljana tokom nasilnih sukoba demonstranata s policijom, što mnogi ocjenjuju kao “siguran znak” da u organizovanju protesta u Srbiji postoji uticaj stranih obaveštajni službi.

Tamošnji mediji otkrivaju da su među uhapšenima, navodno, ekstremisti iz Britanije, Crne Gore, tunisa i Bosne i Hercegovine.

Mediji u Srbiji su i ranije prenijeli informacije da su nasilje u Beogradu tokom protesta organizovali pripadnici pojedinih stranih službi. Neredi su izbili na okupljanjima u utorak i srijedu, kada su grupe huligana napale policiju, posle čega je došlo do okršaja u centru grada u kojima povređen veliki broj policajaca i učesnika protesta.

Povrijeđen je i veliki broj protestanata, kao i članovi novinarskih ekipa, a na brojnim video snimcima se vidi očigledno prekoračenje ovlaštenja specijalne policije koja nije štedjela ni građane koji su se držali po strani.

Večernje novosti su objavile, navodna, saznanja iz srpskih bezbjednosnih službi, da se grupa od oko 50 državljana Crne Gore priprema da se narednih dana priključi protestima u Beogradu “sa ciljem da izazove haos u prijestonici”.

Plan je, kako navodi ovaj list, da uđu ilegalno, alternativnim prelazima preko Kosova i Metohije, kako bi izbjegli propisane mjere obavezne samoizolacije. Navodno se radi o ljudima iz kriminalnog miljea.

V.M.

 

Rebić je rekao da je policija primenjivala silu na pojedince koji su bili nasilni i koji su ih napadali ali nije isključio mogućnost da je u pojedinim slučajevima primenila i prekomernu silu i dodao da će ti slučajevi biti razmotreni i ispitani.

Imajte na umu, dodao je on, da je od početka ovih nasilnih protesta preko 130 policajaca povređeno i oni su morali da se jave lekaru, a značajno je veći broj onih kolega koji su bili povređeni ali su zbog solidarnosti ostali uz svoje kolege.

Rebić je izrazio i žaljenje zbog napada na novinare i najavio da će i ti slučajevi biti ispitani.

Bezbednosno-informativna agencija uhapsila je nekoliko stranih državljana tokom nasilnih sukoba demonstranata s policijom, što mnogi ocenjuju kao siguran znak da u organizovanju protesta u Srbiji postoji uticaj stranih obaveštajni službi

Prema informacijama naših bezbednjaka reč je o 50 ljudi iz susedne države, koji bi trebalo da u Srbiju dođu u naredna tri ili četiri dana.

Plan je da uđu ilegalno, alternativnim prelazima preko Kosova i Metohije, kako bi izbegli propisane mere obavezne samoizolacije. Prema saznanjima operativaca, reč je o ljudima iz kriminalnog miljea.

Mediji su i ranije preneli informacije da su nasilje u Beogradu tokom protesta organizovali pripadnici pojedinih stranih službi. Neredi su izbili na okupljanjima u utorak i sredu, kada su grupe huligana napale policiju, posle čega je došlo do okršaja u centru grada u kojima povređen veliki broj policajaca i učesnika protesta.

1 komentar

  1. ОВУ ЏУКЕЛУ ЦРНОГОРЦА ТРЕБА СТАВИТИ У ЋУЗУ И ДРЖАТИ ГА СВЕ ДОК ПРИЗНА ПО ЧИЈЕМ НАЛОГУ И ЗА КОЈИ НОВАЦ ЈЕ ПОСЛАТ У СРБИЈУ ДА ЈЕ РУШИ, ЛОМИ И СТВАРА ХАОС ДА БИ ЗАДОВОЉИО ЊЕГОВОГ ЛОПВА, ЏУКЕЛУ, ЛАЖОВА И ИЗДАЈНИКА! СРАМОТА, БРАТСИ НАРОД!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com