U ULCINJU UHAPŠENI TURISTI: Rekli da su u tranzitu, a ostali da ljetuju - Volim Podgoricu

U ULCINJU UHAPŠENI TURISTI: Rekli da su u tranzitu, a ostali da ljetuju

Crnogorska policija uhapsila je četiri strana državljanina zbog davanja netačnih informacija o ulasku u Crnu Goru i epidemiološkim provjerama. Njemački turista D.R. medijima izjavio da je prilikom ulaska u zemlju, na graničnom prelazu Božaj, u pasoš stavio određenu količinu novca i na taj način uspio da pređe granicu bez dalje kontrole. To se, nakon sprovedene kriminalističke obrade, pokazalo netačno, saopšteno je iz policije.

Policija je, navodi se u saopštenju, prikupla obavještenja od novinara i od kamermana koji su zabilježili ovu izjavu, a potom identifikovali njemačkog državljanina D.R. (31), koji je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Njemačke.

Po nalogu državnog tužioca ispitali su se navodi intervjua.

“Sprovedena kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su ova lica 8. jula prešla državnu granicu na graničnom prelazu Božaj iz Republike Albanije u Crnu Goru. Ova lica prilikom kontrole od strane granične policije su saopštila da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Republici Njemačkoj, ne izjavivši da ostaju u našoj državi na ljetovanju i da u Ulcinju imaju rezervisan smještaj. Na ovaj način D.R., A.I., Š.J. i F.F. su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i po nalogu nadležnog državnog tužioca lišeni su slobode”, saopšteno je iz policije.

V.M.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com