NESREĆA U BUDVI: Uzrok tragedije neprilagođena brzina, mladić zvanje skipera mogao da dobije najranije za dvije godine - Volim Podgoricu

NESREĆA U BUDVI: Uzrok tragedije neprilagođena brzina, mladić zvanje skipera mogao da dobije najranije za dvije godine

Jahta koja je prekjuče u blizini budvanske obale naletjela na barku, usmrtivši djevojku i povrijedivši mladića, plovila je pod zastavom američke države Delaver, saznaje TV Vijesti .

Novinarka TV Vijesti saznaje i da prvi rezultati istrage ukazuju da bi jedan od uzroka tragedije na moru mogla biti neprilagođena brzina, te da je maloljetnik koji je upravljao jahtom zvanje skipera mogao steći najranije za dvije godine.

Od kada su u javnost dospjele prve informacije o prekjučerašnjoj nesreći na moru između Školjića i Mogren plaže, prisutna je i nedoumica da li je sedamnaestogodišnji M.S. iz Beograda, samo na osnovu prošlogodišnje dozvole za čamce, Lučke kapetanije u Kotoru, mogao da upravlja plovilom kojim je, kako se sumnja, izazvao pomorsku nesreću .

Žrtva te nesrece je 31-godišnja Maja Šljivančanin, službenica policije. Ona se nalazila na barci u koju je udarila jahta. Na barci je povrijeđen i Vladan Stanišić.

Kako saznaje Televizija Vijesti, maloljetnik iz Beograda upravljao je plovilom pod zastavom američke države Delaver.

Dobro upućeni sagovornici bliski istrazi, objasnili su da je plovilo, koje se po našim propisima tretira kao jahta, moralo imati listu posade u kojoj je označen i skiper odnosno osoba koja jedino može upravljati plovilom.

Prema pravilniku o vrstama zvanja i ovlašćenja, maloljetnik je, međutim, zvanje skipera mogao steći najranije za dvije godine.

1 komentar

  1. Most I can say is, I’m not sure what to express! Except needless to say, for the wonderful tips that are shared on this blog. I am able to think of a zillion fun methods to read the articles or blog posts on this site. There’s no doubt that I will eventually take a step with your tips on that matter I could not have been able to touch alone. You were so innovative to permit me to be one of those to benefit from your valuable information. Please see how considerably I appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com