POVRIJEDIO UGLED CRNE GORE: Njemac u pritvoru, prijatelji kažnjeni po 500 eura - Volim Podgoricu

POVRIJEDIO UGLED CRNE GORE: Njemac u pritvoru, prijatelji kažnjeni po 500 eura

Njemačkom državljaninu Danijelu Rajhartu juče je određeno zadržavanje do 72 sata, zbog sumnje da je izvršio krivična djela – povreda ugleda Crne Gore i nepoštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT).

Rješenje o određivanju pritvora donio je osnovni tužilac u Ulcinju Faruk Resulbegović.

Za ta dva krivična djela predviđena je novčana, ili kazna zatvora do godinu. Portparolka Osnovnog suda Sanja Mirović saopštila je juče da je dežurni sudija Gazmend Kalabrezi odbio žalbu branioca osumnjičenog na rješenje o zadržavanju.

Sagovornik “Vijesti” iz istrage tvrdi da je Njemac na saslušanju kod tužioca priznao djela koja mu se stavljaju na teret, izrazio kajanje i ponovio da se šalio kada je novinaru lokalne TV Teuta u subotu kazao da je u Crnu Goru ušao tako što je u svoj pasoš na granici stavio 50 eura…

Njegova tri prijatelja, sa kojima je doputovao u Crnu Goru, kažnjena su sa po 500 eura zbog nepoštovanja mjera NKT-a i biće protjerani iz Crne Gore. Rajhart je navodno priznao da su on i njegovi prijatelji svjesno lagali policajce na graničnom prelazu Božaj, govoreći im da su u tranzitu i da ne planiraju da se zadržavaju u Crnoj Gori, iako su imali rezervisane apartmane u Ulcinju… Njih četvorica su dolazili iz Albanije i bio im je neophodan PCR test za ulazak u Crnu Goru.

Iz Uprave policije juče su demantovali navode Njemca da je, prilikom kontrole na granici, stavio 50 eura u pasoš i tako uspio ući u Crnu Goru.

“Nakon saznanja o izjavi za medije jednog stranog turiste, u kojoj je naveo da je prilikom ulaska u Crnu Goru na graničnom prelazu Božaj u pasoš stavio određenu količinu novca, te da je na taj način uspio da pređe granicu bez dalje kontrole te i bez neophodnog PCR testa prilikom ulaska u našu državu iz Republike Albanije, policija je u Ulcinju preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, navodi Uprava policije u saopštenju.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Rajharta i njegova tri saputnika zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima.

“Policijski službenici su pronašli lice koje je dalo izjavu za medije, njemačkog državljanina D.R. (31) koji je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Republici Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz Republike Njemačke”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Četvorka je, prema saznanjima “Vijesti”, 5. juna avionom iz Hamburga stigla u Prištinu…

Iz policije navode da je istraga ukazala na sumnju da su 8. jula ušli u Crnu Goru preko graničnog prelaza Božaj.

“Ova lica prilikom kontrole od strane granične policije su saopštila da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Republici Njemačkoj, ne izjavivši da ostaju u našoj državi na ljetovanje i da u Ulcinju imaju rezervisan smještaj. Na ovaj način… su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i po nalogu nadležnog državnog tužioca lišeni su slobode”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com