BOŽOVIĆ: U Ulici 27. marta ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju - Volim Podgoricu

BOŽOVIĆ: U Ulici 27. marta ugrožena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju

U sklopu nedavne rekonstrukcije Ulice 27. marta na Zabjelu izgrađena je i biciklistička staza, ali je načinjeno je dosta propusta i, umjesto olakšavanja saobraćaja u tom dijelu Zabjela, isti je otežan, saopštio je odbornik SNP CG u Skupštini Glavnog grada Podgorica Bogdan Božović.

“Odluka da se napravi biciklistička staza u dvije trake, a nauštrb jedne trake za automobile je, u najmanju ruku, diskutabilna. Ulica je veoma frekventna, posebno prema Krivom mostu, i zaista čudi odluka nadležnih organa da se jedna traka za automobile iskoristi za izgradnju biciklističke staze. Ovakvim potezom, umjesto smanjivanja saobraćajnih gužvi u ovom dijelu grada koje su prisutne godinama, stvoreno je svojevrsno usko grlo koje dovodi do ugrožavanja bezbjednosti i biciklista i vozača”, kaže se u saopštenju.

On je naveo da su pored toga, izvođači radova su zaboravili da obilježe autobuska stajališta, osim onog kod zgrade zabjelske Vektre, koje se pritom nalazi na samoj biciklističkoj stazi, čime je, kako tvrdi  otežan saobraćaj kako za prevoznike putnika, tako i za bicikliste. “Ovakva rekonstrukcija ulice 27. marta uz očigledne propuste je rezultat želje aktuelne vlasti da pobere političke poene u susret parlamentarnim izborima. Nadamo se da će ova ulica biti poslednja “žrtva” aktuelne uprave Glavnog grada, koja iz potrebe da ostavi utisak da se nešto radi u Podgorici, srlja iz greške u grešku. Naravno, sve o trošku građana”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com