970x250

ĐUKANOVIĆ REAGOVAO: Srbija se nikad nije miješala u unutrašnje stvari CG

Šef kluba poslanika DF-a Milutin Đukanović rekao je da se Srbija nikada nije miješala u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo ne kad je u pitanju njen teritorijalni integritet i suverenitet.

300x250

“Crna Gora je nominalno građanska država, a Srbi i oni koji ne kriju da im je porijeklo srpsko, kao i oni koji svoj maternji jezik zovu njegovim pravim imenom, čine veliki dio tih građana, samim tim Crna Gora je već i srpska država, kao i država svih drugih koji u njoj žive”, ocijenio je Đukanović.

Problem je, kaže on, u tome što se “pravo Srbima da budu građani ove zemlje spori, zato što se oni sjećaju svoje istorije na prostoru Crne Gore i što drže konstantu tradicionalne, Njegoševe Crne Gore u današnjoj državi”.

“Sa druge strane, Srbija nikada nije imala nijedno mješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, pogotovo ne miješanje koje bi se ticalo teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje. Za to vrijeme Darmanović i crnogorski režim već više od deceniju podržavaju i direktni su saradnici separatističkih vlasti u Prištini, priznali su lažnu državu na teritoriji Srbije, glasali za članstvo te paradržave u svim međunarodnim institucijama, uključujući i UNESKO, i time se direktno umješali u ono što je unutrašnja stvar Srbije i ugrozili joj suverenitet i teritorijalni integritet”, rekao je Đukanović.

Tvrdi da je “državni interes današnje Crne Gore nanijeti štetu Srbiji”.

“Takođe, imamo i mješanje podgoričkog režima u unutrašnje kanonsko ustrojstvo pravoslavne crkve, gdje oni hoće da prigrabe za sebe mogućnost da mjenjaju milenijumske kanone sa Vaseljenskih sabora, iako je to protivustavno. Pozivamo ovom prilikom ministra Darmanovića da se izjasni o tome što je majka svih pravoslavnih crkava Aja Sofija opet pretvorena u džamiju, s obzirom da je pravoslavne svetinje na Kosovu, pa čak i one koji su pripadali kraljevini Crnoj Gori, kroz svoje spoljnopolitičko djelovanje spreman da ustupi narkokartelima koji vladaju u Prištini”, zaključio je Đukanović.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close