BEČIĆ: Šavničanke i Šavničani, datum koji obilježavate memorisali ste kao antifašizam i težnju za slobodom - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Šavničanke i Šavničani, datum koji obilježavate memorisali ste kao antifašizam i težnju za slobodom

Predsjednik Demokrata Aleska Bečić, je u ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima Šavnika čestitao 22. jul, Dan opštine Šavnik.

“U datum koji obilježavate kao dan svoje opštine, Šavničanke i Šavničani, memorisali ste najuzvišenije vrijednosti kao što su antifašizam i težnja za slobodom. Te vrijednosti koje ste davno prigrlili, s razlogom vas čine ponosnim, prkosnim i otpornim na sva nova, kreativna tumačenja onog što antifašizam jeste”, kaže se u saopštenju.

On dodaje da se lijepi duh antifašizma i volje za slobodom odavno  nastanio u krvi, mislima i mišicama vaših predaka koji su vam ga, nenatrunjenog mržnjom prema drugom ili drugačijem, nesebično predali u nasljeđe kako biste ga i sami prenijeli do svojih potomaka.

“Ako se jednom takvom ambijentu doda i činjenica o marljivosti vrijednih šavničkih domaćina, lako je konstatovati da bi Šavnik imao sve uslove da se uspješno razvija, a Šavničanke i Šavničani da kvalitetno žive od svog rada, kada bi okolnosti koje se tiču odgovornosti uprave imale više sluha za potrebe stanovništva ovog kraja”, kaže se u čestitci.

“Sa željom da objektivne potrebe Šavnika i njegovog građanstva počnu da se uvažavaju, još jednom, srdačno, čestitam vam 22. jul, Dan opštine Šavnik”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com