ĐUKANOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE ŠAVNIK: Na slavnoj tradiciji antifašizma temelji se i doprinos Šavnika obnovi države - Volim Podgoricu

ĐUKANOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE ŠAVNIK: Na slavnoj tradiciji antifašizma temelji se i doprinos Šavnika obnovi države

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 22. jula — Dana opštine Šavnik, predsjedniku Opštine Vlatku Vukoviću, predsjedniku Skupštine opštine Jugoslavu Jakiću, odbornicima i svim građanima Šavnika uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„U godini velikog jubileja — 75-togodišnjice pobjede nad fašizmom, u kojoj slavite svoj praznik, prilika je da podsjetimo da su slobodarstvo i antifašizam – ključne odrednice državnog bića Crne Gore, istorijski biljeg Šavničana i ljudi cijelog Durmitorskog kraja. Na toj slavnoj tradiciji temelji se i vaš doprinos obnovi crnogorske države, njenom učlanjenju u NATO, napretku u evropskoj integraciji i demokratskom i ekonomskom razvoju”, naveo je Đukanović.

Šavnik je i u doba novog korona virusa, dodaje,  prepoznat po svojoj posebnosti.

“Vjerujem da ćemo svi zajedno, solidarno i s novim pregnućem, uspjeti da odgovorimo ovom globalnom izazovu, prije svega sačuvati zdravlje ljudi, umanjiti socijalne i ekonomske posljedice pandemije, i raditi na stvaranju što povoljnijih uslova za skori nastavak dinamičnog razvoja zemlje na dobrobit svih naših građana. Siguran sam da će Šavnik i u tim procesima imati svoje dostojanstveno mjesto. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Šavnika i srdačne pozdrave“, zaključio je predsjednik Crne Gore u čestitci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com