PODGORICA: Uređena plaža na Sastavcima - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uređena plaža na Sastavcima

Glavni grad Podgorica nedavno je najavio projekat valorizacije podgoričkih plaža kao mjesta koja imaju veliki potencijal, ali i istorijski značaj za građane i turiste. Plaža na Sastavcima je prva lokacija koja je u tom smislu uređena i od večeras otvorena za sve sugrađane i posjetioce Podgorice. Riječ je o neinvazivnom rješenju koje uključuje otvoreni šank u pećini koja se nalazi na terasi koja predstavlja svojevrsni park na rijeci.

Prva faza projekta se odnosila na uređenje lokacije, a u drugoj fazi će biti kreirana posebna kulturno-umjetinička ponuda, uključujući sportske i druge sadržaje.

Na Sastavcima će u narednom periodu posjetiocima biti dostupni različiti muzički, likovni sadržaji, književne večeri, pozorišne predstave i slično. Takođe, u cilju podizanja svijesti o značaju zaštite životne sredine, naročito kod najmlađih, biće organizovani Dani ekološkog aktivizma, kao i Dani otvorenog marketa koji je namijenjen promociji preduzetničkih ideja.

Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja je uslovila odlaganje mnogih putovanja, ovaj sadržaj će građanima dati mogućnost da i u ovim okolnostima uživaju u ljetu i boravku na otvorenom.

“Podsjećamo, u okviru projekta Valorizacija podgoričkih plaža, planirano je i uređenje plaže Labud (Galeb), kao i plaže u Rogamima, sve sa ciljem da naše sugrađane vratimo gradskim plažama i rijekama i obogatimo ponudu glavnog grada kada je u pitanju turistički potencijal”, saopštili su iz Pg Biroa.

1 komentar

  1. Hey. Very nice site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your site and take the feeds also…I am glad to locate numerous useful information here within the article. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com