UKRAJINSKI MEDIJI JAVLJAJU: Napadači na Zvicera koristili džip koji pripada bratu ukrajinskog političara - Volim Podgoricu

UKRAJINSKI MEDIJI JAVLJAJU: Napadači na Zvicera koristili džip koji pripada bratu ukrajinskog političara

Apelacioni sud u Kijevu zadržao je u pritvoru osumnjičenog za pokušaj ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera 26. maja u centru Kijeva, prenose ukrajinski mediji.

Kako piše ukrajinski portal Detective-Info, radi se o Stefanu Đukiću (30) kod koga je pronađen pasoš Sjeverne Makedonije na ime Gerge Katse. Taj portal navodi i da su napadači na Zvicera pokušali da pobjegnu policiji u automobilu izdatom bratu pomoćnika ukrajinskog narodnog poslanika 8. saziva, ali su ubrzo uhapšeni u Odesi.

Pored Đukića, u pritvoru su crnogorski državljanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković.

Detective info napominje da se u istrazi pokušaja atentata na Radoja Zvicera, osumnjičeni Đukić prvobitno vodio kao državljanin Sjeverne Makedonije.

Odlukom istražnog sudije u Kijevu, osumnjičeni je priveden bez kaucije. Branioci su zatražili poništenje odluke i puštanje osumnjičenog, ukazujući na nedostatak dokaza koje su pružili tužioci prilikom pritvaranja Đukića.

Pored toga, Đukićeva odbrana ukazala je na kršenje međunarodnog i nacionalnog prava tokom njegovog pritvora, kao i na prekršaje tokom predaje osumnjičenog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com