VRHOVNI SUD UTVRDIO: Zahtjev KIPS-a za razmjenu zemljišta neosnovan - Volim Podgoricu

VRHOVNI SUD UTVRDIO: Zahtjev KIPS-a za razmjenu zemljišta neosnovan

Vrhovni sud Crne Gore je utvrdio neosnovanost zahtjeva kompanije KIPS koji se odnosi na razmjenu zemljišta sa Glavnim gradom putem zaključivanja upravnog ugovora, saopšteno je danas iz podgoričke uprave.

U Glavnom gradu ukazuju da se u presudi navodi da zahtjev kompanije KIPS za zaključenje upravnog ugovora nije upravna stvar, niti druga upravna aktivnost, pa ni upravni ugovor iz Zakona o upravnom postupku.

“Takođe, u konkretnom slučaju je utvrđeno da ugovor o razmjeni nepokretnosti između dva vlasnika nije upravni ugovor, kao i da se traži zaključivanje ugovora sa Glavnim gradom kao vlasnikom određene imovine, a ne kao javnopravnim organom koji odlučuje u određenoj upravnoj stvari”, dodaju u Glavnom gradu.

Podsjećaju da je vlasnik preduzeća KIPS Risto Drekalović uputio dva otvorena pisma gradonačelniku Podgorice Ivanu Vukoviću u kojima je isticao da Glavni grad treba da pristupi razmjeni zemljišta sa tom kompanijom i zaključi upravni ugovor.

“Presudom Vrhovnog suda je utvrđeno da je takav zahtjev kompanije KIPS neosnovan”, zaključuju u Glavnom gradu.

1 komentar

  1. I just now learned your site a couple weeks ago so i are looking at it also on a daily basis. There is a massive amount information at this site and i relish your personal style belonging to the world-wide-web site very. Continue the high quality hard work!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com