PODGORICA: Postavljene kamere u parkovima i na igralištima (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Postavljene kamere u parkovima i na igralištima (FOTO)

Na teritoriji Podgorice, na deset lokacija, u parkovima i dječjim igralištima, postavljen je video nadzor.

Riječ je o sljedećim lokacijama: Kraljev park, Dvorac Petrovića u parku Kruševac, park Ivana Milutinovića, Centralni park na Pobrežju, Karađorđev park, Dječji park, igralište kod „Okova“ Starom aerodromu, Podgorički park, igralište u Vučedolskoj ulici i igralište u Ulici Admirala Zmajevića na Starom aerodromu.

Tim povodom, direktor Službe za zajedničke poslove, Dejan Đukanović, naglasio je da je uslijed sve češćih pojava otuđenja i devastacije imovine Glavnog grada, posebno parkovskog mobilijara i dječijih igrališta, gradska uprava odlučila je da postavi video nadzor, naglašavajući da se na taj način daje puni doprinos očuvanju i zaštiti dječijih igrališta i parkova, ali i efikasnijem sankcionisanju onih koji ubuduće odluče da uništavaju imovinu Glavnog grada i svih građana Podgorice.

“Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je počela prva faza ugradnje video nadzora na teritoriji Podgorice. U prethodnom periodu smo bili svjedoci otuđenja i devastacije gradske imovine koja se nalazi na parkovskim površinama u gradu, kao i skrnavljenja spomenika“, saopštio je Đukanović. On je dodao da će video nadzor vršiti Služba za zajedničke poslove putem njihovog Monitoring centra koji ima svu neophodnu opremu za adekvatan nadzor javnih površina, kao i dozvolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Đukanović je podsjetio da je Glavni grad u prethodnom periodu posvećeno radio na izgradnji ovog sistema kako bi sve uređene površine sačuvali od nesavjesnih pojedinaca, a sugrađanima osigurali dodatnu bezbjednost.

Planirano je da se u periodu koji slijedi nastavi rad na unapređenju ovog sistema, a to podrazumijeva i druge lokacije u gradu koje će biti pod nadzorom Službe za zajedničke poslove.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com