VUKOVIĆ: U Podgorici trenutno više od 200 miliona eura investicija (VIDEO) - Volim Podgoricu

VUKOVIĆ: U Podgorici trenutno više od 200 miliona eura investicija (VIDEO)

Kao rezultat partnerstva Vlade i uprave Glavnog grada u Podgorici se trenutno realizuje investicioni ciklus vrijedan više od 200 miliona eura. Zahvaljujući tome, Podgorica dobija nove mostove, nove bulevare, vrtiće, parkove i dječija igrališta, saopštio je danas gradonačelnik Podgorice i član Predsjedništva DPS Ivan Vuković.

Kako je rekao, među brojnim projektima koji se trenutno realizuju na teritoriji Glavnog grada, jedan se svakako ističe po svom značaju, a to je Sistem za prečišćavanje otpadnih voda – najznačajniji infrastrukturni projekat u istoriji glavnog grada, vrijedan 50 miliona eura.

“Danas sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da se realizacija ovog projekta odvija u skladu sa planiranom dinamikom. Mi smo nedavno započeli izgradnju novog pješačkog mosta na rijeci Morači, krenuli smo u izgradnju primarnog kolektora i jednako važno, u izgradnju nove kanalizacione mreže dužine preko 20 kilometara”, kazao je Vuković.

On smatra da je realno za očekivati da do kraja tekuće godine dobiju izvođača radova i za najznačajniji objekat u okviru ovog sistema – postrojenje za tretman otpadnih voda.

“Na ovaj način Podgorica hvata korak sa razvijenim evropskim gradovima. Štitimo rijeku Moraču, štitimo Skadarsko jezero i stvaramo pretpostavke za dugoročni razvoj našeg glavnog grada. Nemam dilemu da su ovakvi projekti najbolji način da opravdamo veliko povjerenje koje ste nam ukazali prije dvije godine, a vi nemojte da imate dilemu da ćemo u narednim godinama nastaviti još bolje, još posvećenije, kako bi naša Podgorica bila još ljepše mjesto za život svih njenih stanovnika”, poručio je Vuković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com