PRENOSIO INFORMACIJE KAVČANIMA: Službeniku spuškog zatvora produžen pritvor još dva mjeseca - Volim Podgoricu

PRENOSIO INFORMACIJE KAVČANIMA: Službeniku spuškog zatvora produžen pritvor još dva mjeseca

Zatvorskom službeniku Ivanu Brnoviću koji se tereti daje za osobe iz kavačke kriminalne grupe prenosio informacije produženje pritvor još dva mjeseca, piše Pobjeda.

Kako je Pobjedi saopšteno iz Apelacionog suda Brnoviću je rješenjem Višeg suda od 3. jula produžen pritvor za dva mjeseca zbog sumnje daje izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz Apelacionog suda naveli su i da je rješenjem od 17. jula žalba odbrane Brnovića koja je izjavljena na odluku o pritvoru odbijena kao neosnovana. N apres-konferenciji od 16. juna koju su organizovali čelnici Tužilaštva i Policije saopšteno je da je procesuiran dvadeset i jedan član kriminalne organizacije koja je planirala teška djela.

Prema tvrdnjama čelnika bezbjednosnog sektora, grupa je formirana tokom 2017. godine na teritoriji Crne Gore, Kosova i Srbije, a na čelu kriminalne organizacije, prema stavu istražitelja, bili su Budvanin Vasilije Rafailović i Nikšićanin Radovan Mujović. Rafailovič i Mujović slove za visokopozicionirane članove kavačke kriminalne grupe Rafailovića crnogorske vlasti potražuju zbog učešća u ubistvu Đorđa Borete u Budvi i slučajne žrtve doktora Dragana Zečevića 7. decembra 2016. godine, dok je Mujović uhapšen u avgustu zbog šverca narkotika.

Dvadeset jednočlanu grupu činilo je osamnaest crnogorskih državljana – 16 osoba su, prema evidenciji policije, članovi kavačkog kriminalnog klana, jedna bezbjednosno interesantna osoba, zatvorski čuvar, kao i dvije osobe iz Srbije ijedna sa Kosova.

Brnović se sumnjiči daje prenosio informacije između članova kriminalne grupe koji su u zatvoru i onih koji su na slobodi.

On je uhapšen početkom juna po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com