KON UPOZORAVA: Beograd je prava epidemiološka bomba - Volim Podgoricu

KON UPOZORAVA: Beograd je prava epidemiološka bomba

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je Beograd prava epidemiološka bomba zato što ima ogroman broj mjesta gdje koronavirus može naglo da počne da se prenosi.

Kon je, gostujući na RTS, apelovao na poštovanje mjera i na uključivanje svih inspekcijskih organa i onih koji treba da kontrolišu da li se mjere sprovode, javljaju Agencije.

“Jako je važno shvatiti, mi smo sada u vikendu, to je bilo vrijeme kada smo nekada to rješavali policijskim časom, sada toga nema i sada imamo samo sopstvenu svijest i to je jako važno da se kontrološe”, istakao je Kon.

Na pitanje kakva je trenutno situacija u Srbiji i da li smo prošli vrh drugog pika prvog talasa, Kon je odgovorio da je to jako ozbiljno pitanje.

“Mi smo na visokom novou i stabilizovala se ta krivulja, hodamo po samoj ivici, posebno u Beogradu”, dodao je Kon.

On je objasnio da kada se kaže da je virus probio epidemiološke barijere, to ne znači da epidemiolozi ne rade svoj posao, već da i dalje prate kontakte.

“Suština je da je virus u narodu i da se slobodno relativno prenosi i da je jako važno ovaj trenutak shvatiti, jer sada nemamo više policijski čas koji nam je razrješavao tu situaciju i sve ono što je propisano mora da se poštuje”, istakao je Kon.

On je podsetio da je obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gdje ne može da se omogući rastojanje od 1,5 metara.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com