“ISTJERAĆU PRAVDU” Marković za VOP pojašnjava zbog čega sve TRAŽI OSTAVKU reizabranog predsjednika Odbojkaškog saveza - Volim Podgoricu

“ISTJERAĆU PRAVDU” Marković za VOP pojašnjava zbog čega sve TRAŽI OSTAVKU reizabranog predsjednika Odbojkaškog saveza

Predsjednik Odbojkaškog Saveza Crne Gore Cvetko Pajković napravio je ozbiljne prekršaje za vrijeme madata na čelu tog Saveza i zbog toga bi, kao u svakoj normalnoj zemlji, trebao da podnese ostavku na tu funkciju kazao je za VOP bivši kapiten crnogorske reprezentacije Milan Marković.

“Želio sam da ukažem na kršenje zakona od strane predsjednika odbojkaškog saveza Crne Gore. Napravio je nekoliko ozbiljnih prekršaja. Jedan od njih je kada je novoformirani O.K. “Budvanska Rivijera Budva” bez ikakvog osnova da je taj klub pravni naslednik O.K. “Budvanska Rivijera” nastupao u Ligi šampiona u CEV-u”, kazao je Marković koji je, prije nekoliko dana na sjednici Skupštine odbojkaškog saveza, otvorio pandorinu kutiju. Njemu je, kada je počeo da govori kritikujući reizabranog predsjednika OSCG, oduzeta riječ.

RASKOL U CG ODBOJCI Bojić podržao Markovića, traži ostavku Pajkovića zbog “sistematskog uništavanja odbojke”

Marković za VOP dodaje da je ovaj prekršaj identičan sa rukometnom aferom od prije tri godine koja je potresla crnogorsku sportsku javnost, kada je R.K. “Budvanska rivijera” izbačena iz takmičenja nakon što su objelodaljena dokumenta u kojima se vidi da je R.K. “Budvanska rivijera” prestala da postoji i da u najvišem rangu takmičenja nastupa pod novim imenom R.K. “Budvanska rivijera Budva”.

Marković ističe da je Pejković takođe dozvolio novoosnovanom O.K.”Budvanska Rivijera Budva” da u sezoni 2016/17 učestvuje u I ligi za žene bez ikakvog osnova da je taj klub pravni naslednik ŽOK “Budva”.

“Zbog svih ovih stvari mora da snosi posledice. Pokušaću da istrajem u svemu ovome, da istjeram pravdu, pa na kraju da vidimo kako pravne institucije funkcionišu u ovom slučaju” rekao je Marković.

Marković je juče tražio od predsjednika Skupštine OSCG Zorana Vukčevića da dostavi sledeća pitanja pitanja predsjedniku Savza Cvetku Pajkoviću:

“-Zašto je prevario CEV i novoosnovanom O.K. “Budvanska Rivijera Budva” (rešenje Ministarstva prosvjete i sporta UP01-205 od 25.08.2016) dozvolio prijavu za nastup u Ligi Šampiona bez ikakvog osnova da je taj klub pravni naslednik O.K. “Budvanska Rivijera”?

-Zašto je dozvolio novoosnovanom O.K.”Budvanska Rivijera Budva” da u sezoni 2016/17 učestvuje u I ligi za žene bez ikakvog osnova da je taj klub pravni naslednik ŽOK “Budva”?

-Kako je dozvoljeno O.K.”Budvanskoj Rivijeri”da registruje našeg reprezentativca koji je bio pod ugovorom sa O.K. “Budućnost”?

-Dali je spreman da zajedno sa komesarom takmičenja snosi odgovornost ukoliko se potvrdi kršenje statuta i pravila sa njihove strane?

-Zašto naša talentovana djeca, nemaju priliku da se razvijaju sistematski kao u drugim sportovima (selektiranje u ranoj fazi, motorička i fizička testiranja, obuka trenera,ljetnji i zimski kampovi, tehnička i taktička obuka, organizovanje i odlasci na turnire,priprema za seniorski pogon…)?

-Zašto nije uradio nista konkretno na promociji muške odbojke za 8 godina na čelu saveza i dali je svjestan da do kraja njegovog mandata,neće moći da okupi 14 igrača za seniorsku reprezentaciju, drugim riječima potpuna stagnacija muške odbojke od 2024 narednih 10 godina?

-Koje su njegove poslovne sposobnosti kada za 8 godina nije doveo nijednog ozbiljnog sponzora,koji bi bio podrška savezu i kako komentariše da u finansijskom izvještaju OSCG od 1.1.-30.6.2020 na ime sponzortva imaju prihod od “čak” 300 eura?

-Kakvu korist, osim ličnog markeringa, ima odbojka u Crnoj Gori od njihovih sponzorisanih intervjua na društvenim mrežama?

“Moja molba vama Gospodine Vukčeviću, je da ukoliko ne dobijem odgovore na postavljena pitanja u nekom razumnom roku,2-3 dana, iskoristite vaše zakonsko pravo i zakažete vanrednu skupštinu OSCG sa dvije tačke dnevnog reda: Javno ispitivanje presjednika OSCG i glasanje o povjerenju presjednika OSCG”, napisao je Marković.

Podsjećamo, sukob je nastao kada je Marković u četvrtak, na sjednici skupštine OSCG, oduzeta riječ nakon što je, komentarišući reizbor predsjednika OSCG, Cvetka Pajkovića, rekao da je “marioneta i poslušnik”. On je, kako je rekao, želio da iznese svoje mišljenje, ali ga je u tome spriječio predsjednik Skupštin Zoran Vukčević.

Nakon Bojića i bivši odbojkaš Budućnosti stao uz Markovića

Nakon što je juče najbolji crnogorski odbojkaš Marko Bojić pružio podršku bivšem kapitenu Crne Gore Milanu Markoviću, oglasio se i bivši igrač OK Budućnost Bemax Boris Vlahović.

Nekadašnji tehničar podgoričkog kluba izjavio je za VOP da u potpunosti podržava Milana Markovića, i njegove bivše saigrače koji su, kako kaže, javno istupili protiv sistematskog urušavanja odbojke.

“Dijelim mišljenje mojih kolega i saigrača. Želim napomenuti i u kakvim uslovima rade klubovi i koliko je teško igračima koji nastupaju u crnogorskim klubovima, pogotovo u Budućnosti za koju sam i sam nastupao. Igračima i stručnom štabu se svake godine duguje po nekoliko plata i koji tokom čitave sezone nemaju osnovne uslove za rad i podršku koju bi morali imati od Saveza”, rekao je Vlahović.

Boričić čestitao Pajkoviću reizbor

Predsjednik Evropske odbojkaške Konfederacije Aleksandar Boričić čestitao je predsjedniku OSCG Cvetku Pajkoviću reizbor na tu funkciju.

“Duboko sam uvjeren da će sa Vašim profesionalnim rukovođenjem i sa idejama i motivacijom Vašeg tima i osoblja, a takođe i uz podršku i priznanje od strane sportskih i državnih insititucija i svih ostalih, odbojkaški sport zasigurno nastaviti da dobija na popularnosti kroz događaje koje organizujete i kroz nastupe vaših sportista. Oslanjamo se na sve dobre koncepte i projekte, tako da zajedno možemo i dalje razvijati i jačati poziciju odbojkaškog sporta u Vašoj zemlji i širom Evrope. Radujem se nastavku naše sjajne saradnje i još značajnijem napredku u narednom periodu na našoj zajedničkoj misiji na promociji odbojkaškog sporta”, napisao je u čestitci Boričić.

U. Selić 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com