Ljekari odbili da operišu mladića zaraženog koronavirusom - Volim Podgoricu

Ljekari odbili da operišu mladića zaraženog koronavirusom

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu urađena je prva operacija kod Covid pozitivnog pacijenta. Oni su se pohvali tom činjenicom, te saopštili da su u Opštoj bolnici Abdulah Nakaš odbili pružiti tretman dvadesetpetogodišnjem H.H. iz Sarajeva.

“Riječ je o operaciji slijepog crijeva, koja spada u sekundarni nivo abdominalne hirurgije, ali je usljed činjenice da mu je usluga uskraćena na pripadajućem nivou zdravstvene zaštite pacijent operisan i zbrinut na tercijarnom nivou u KCUS. Pacijentu H.H. urađen je PCR test u Domu zdravlja, 24.jula, na osnovu kojeg je utvrđeno da je pacijent Covid pozitivan. Narednog dana pacijent se javlja u Opštu bolnicu zbog jakih bolova i sumnje na akutnu upalu slijepog crijeva, nakon čega biva upućen u KUM KCUS-a”, saopštili su uz Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

Po dolasku u KUM KCUS-a urađen je CT abdomena, te je shodno radiološkom nalazu koji je ukazivao na suspektne znakove upale slijepog crijeva, pacijent upućen na u Opštu bolnicu na dalji tretman, shodno složenosti zdravstvenih tegoba.

“26. jula pacijent se ponovo javlja u Opštu bolnicu zbog tegoba, uz koje i laboratorijski nalazi ukazuju na porast uplanih parametara krvi (CRP). I usprkos jasnim pokazateljima da se radi o upali slijepog crijeva, pacijent se ponovo upućuje u KCUS gdje je naložen hitni operativni tretman”, navode s KCUS-a.

Prema riječima hirurga KCUS, stanje pacijenta je trenutno stabilno i on se liječi u posebnom izolacionom odjeljenju, uz strogo poštovanje mjera zaštite bolesnika i uposlenika.

“Iako slijepo crijevo spada u sekundarni nivo abdominalne hirurgije, s obzirom da je pacijent dva puta upućivan u KCUS iz Opšte bolnice Abdulah Nakaš odlučili smo operisati mladića i poštedjeti ga daljih bolova koje je trpio”, navodi se u saopštenju.

1 komentar

  1. u kam udarilo,kakva tragedija bi za cg. bila da se nedaj Boze milu djukanovicu voda sveze,te da je jedino mitropolit Amfilohije moze molitvenim putem odvezati.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com