KRIO SE NA ADI BOJANI: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Klikovca, policija pronašla novac i oružje - Volim Podgoricu

KRIO SE NA ADI BOJANI: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Klikovca, policija pronašla novac i oružje

Podgoričanin Miloš Marković (30), za kog policija vjeruje da je ubio Sašu Klikovca, uhapšen je sinoć na Adi Bojani.

Pred insprektorima inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK) je zadatak da utvrde da li Marković ima bilo kakve veze sa još nekim teškim krivičnim djelima, počinjenim na teritoriji glavnog grada.

Izvor iz bezbjednosnog sektora juče je “Vijestima” kazao da je Marković do prije par godina “radio” za Baranina Alana Kožara, ubijenog prošle sedmice u Grčkoj.

Prema istim dostupnim podacima, bio je blizak i još jednom Podgoričaninu ubijenom prošle godine u ratu kotorskih klanova.

Za tog Podgoričanina, policija vjeruje da je bio suprotstavljen Kožarevoj i ekipi škaljaraca.

Te informacije izvori iz vrha Uprave policije nijesu ni potvrdili ni demantovali.

Markovića Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da je 18. jula u Zeti likvidirao Klikovca.

Šuković u pritvoru

Dvadesetdevetogodišnji Marko Šuković, kojeg terete da ga je tog dana vozio do mjesta zločina, juče je poslat u Istražni zatvor.

Pritvor do 30 dana, nakon saslušanja odredio mu je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, saopštila je “Vijestima” portparolka Višeg suda, Aida Muzurović.

“Nakon saslušanja kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, okrivljenom M. S. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a st 2 KZCG i krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu iz člana 144 u vezi člana 23 KZCG”, rekla je Muzurovićeva.

Inspektori SBPOK-a prije tri dana su u porodičnoj kući osumnjičenog Markovića, u selu ispod planine Kamenik, pronašli arsenal oružja – pištolj, mitraljez, bombe, municiju, čaure…

Navodnog ubicu Klikovca, koji je u bjekstvu, odao je DNK trag iz “golfa” ostavljenog na Radovču, nedaleko od kuće u kojoj je i pronađeno oružje. Izvor iz istrage kazao je juče da su u kući bjegunca, koja se nalazi ispod planine Kamenik, pretresom, osim oružja, pronašli i brojne dokaze o likvidaciji Klikovca.

Forenzičari su na licu mjesta izuzeli tragove, čijim vještačenjem su navodno potvrđene sumnje istražitelja – da su ta dvojica Podgoričana odgovorna za ubistvo.

Klikovac je ubijen pretprošle subote, u naselju Cijevna, ispred porodičnog restorana “Kod Crnogorca”.

Likvidiran je u trenutku dok je ulazio u svoj automobil, parkiran tik uz ulaz porodičnog restorana, a ubica je u njega navodno ispalio pet hitaca kalibra 9 milimetara, ne ostavljajući mu šansu da preživi.

Prema saznanjima “Vijesti”, Klikovac je u restoran svojih roditelja, u dvorištu porodične kuće, ušao nekoliko minuta prije nego je ubijen.

Podgoričanin, navodno blizak kavačkom kriminalnom klanu, iz restorana je izašao kada je čuo škripu kočnica na parkingu.

Uspio je da dođe do svog automobila, ali su ga zaustavili hici ispaljeni iz automatskog oružja.

Njegovi roditelji i osobe koje su bile u restoranu bezuspješno su pokušale da mu spasu život, kao i ekipa Hitne medicinske pomoći.

Do osumnjičenog za ubistvo i njegovog navodnog saučesnika inspektore su odveli tragovi pronađeni četiri dana poslije ubistva u “golfu” pronađenom na visoravni Radovče.

Sakrili auto, ne i tragove

Izvor iz Uprave policije kazao je “Vijestima” da su ubice Klikovca automobil ostavili na dobro prikrivenom mjestu i da ga, najvjerovatnije zbog tog nijesu zapalili.

U istrazi ubistva, završenoj za nepunih pet dana, inspektorima su pomogli snimci nadzornih kamera sa objekata u blizini restorana ispred kojeg je Klikovac ubijen, ali i sa tog ugostiteljskog objekta.

Sagovornik uključen u istragu ispričao je da su ih nadzorne kamere snimile i kako, danima prije ubistva, obilaze teren i prate tridesetosmogodišnjaka. Snimljen je navodno i njihov bijeg nakon ubistva.

Prema policijskoj evidenciji, Klikovac je bio blizak kavačkom kriminalnom klanu, odnosno njegovom podgoričkom ogranku na čijem čelu su navodno braća od stričeva Radoslav i Vidoje Stanišić.

Klikovac i Stanišići gotovo deceniju su u policijskim bazama registrovani kao kriminalna grupa “zagoričani”.

Grupa je godinama punila novinske stupce, a spekuliše se da su imali obilatu zaštitu ljudi iz bezbjednosnog sektora, koji su ili traljavo vodili istrage, ili “čistili” nepočinstva članova prigradske bande nasilnika.

Iako su do početka 2018. godine važili za grupu blisku škaljarcima, dio zagoričke ekipe okupljen oko braće Stanišić tada se, iza spuških zidina, sprijateljio sa njihovim rivalima – kavčanima i “promijenio dres”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com