DIREKTORAT ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORIO: Veliki rizik od požara od 29. jula do 4. avgusta - Volim Podgoricu

DIREKTORAT ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORIO: Veliki rizik od požara od 29. jula do 4. avgusta

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova najavio je da će u periodu od 29. jula do 4. avgusta 2020. godine, centralni i primorski dio biti pod povećanim rizikom od požara, a situaciju na području Podgorice i Danilovgrada može dodatno pogoršati jak vjetar koji se očekuje tokom noći u petak na subotu. 

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i da odgovornim odnosom daju zajednički doprinos da se pojava požara svede na minimum ili u potpunosti eliminiše.

“Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama, a biće i pojačan nadzor svih inspekcijskih službi koje tretiraju ovu oblast kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Posebno će biti pojačana aktivnost Uprave policije u pogledu preventivnog djelovanja na područjima sa povećanim požarnim rizikom, a ukoliko se ukaže potreba i u pogledu identifikovanja i procesuiranja eventualnih počinilaca izazivanja požara na otvorenom prostoru”, navode iz Direktorata.

Državni i lokalni organi su, kako navode, spremni da sve svoje resurse stave u funkciju zaštite i spašavanja materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine. Jednako tako, iskazuju odlučnost da, u skladu sa zakonskom procedurom, procesuiraju sve one koji na bilo koji način ugroze bezbjednost i imovinu građana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com