KRSNIM HODOM BRANE SVETINJE: Najduža litija krenula iz Hilandara, posle 1.000 km stigli do Užica, a cilj je Ostrog - Volim Podgoricu

KRSNIM HODOM BRANE SVETINJE: Najduža litija krenula iz Hilandara, posle 1.000 km stigli do Užica, a cilj je Ostrog

Najduža litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori, koja je prije ravno tri nedelje krenula iz manastira Hilandara, čiji je cilj manastir Ostrog, stigla je u četvrtak ujutru nadomak Užica.

FOTO: KURIR.RS/Z.Š.

Posle skoro 1.000 kilometara pješačenja, po vremenu od kiše do nesnosnih vrućina, kroz Grčku, Bugarsku, Srbiju, Aleksandar Babić iz Prijepolja, Miloš Ajković iz Zete i Čedo Đačić iz Pljevalja nastaviće tokom ovog i narednih dana svoj podvig krsnim hodom ka granici sa Crnom Gorom.

FOTO: KURIR.RS/Z.Š.

“Ne znamo da li ćemo i kada, zbog situacije sa koronom moći da uđemo u Crnu Goru, ali, naš cilj svakako je manastir Ostrog. Umorni smo, skoro hiljadu kilometara pješačenja je iza nas, ali, cilj je jasan, da i na ovaj način pružimo podršku našem narodu u Crnoj Gori, našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi u odbrani svetinja. Nema odustajanja, ne damo svetinje”, rekao nam je Babić.

FOTO: KURIR.RS/Z.Š.

Kroz Grčku i Bugarsku hodočasnici iz Srbije i Crne Gore devet noći su proveli na otvorenom, ali su svuda nailazili na dobre ljudi koji su ih bodrili da izdrže u svoma naumu.

FOTO: KURIR.RS/Z.Š.

Kroz Srbiju, ovih dana, pješače po nesnosnim vrućinama po kojima se i asfalt pod nogama topi.

FOTO: KURIR.RS/Z.Š.

“Kroz Srbiju, na svakom koraku nailazimo na veliku pažnju ljudi, na podršku, nosimo sa sobom blagoslov sa Hilandara, blagoslov vladike mileševskog Atanasija, i, nastavljamo, sve do našeg cilja”, kaže Babić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com