ČAĐENOVIĆ OBEĆAVA: Nastavljamo sa razvojem sporta u Glavnom gradu (VIDEO) - Volim Podgoricu

ČAĐENOVIĆ OBEĆAVA: Nastavljamo sa razvojem sporta u Glavnom gradu (VIDEO)

Glavni grad će nastaviti da stvara još bolje uslove za razvoj sporta i da unapređuje sportsku infrastrukturu, kako bi na najbolji način doprinio još većim uspjesima i boljim rezultatima svih sportista i sportskih klubova u Podgorici, saopštio je potpredsjednik Odbora DPS Podgorica Andrija Čađenović.

Podgorica je, kaže, grad sporta i uspješnih sportista koji su svojim zapaženim rezultatima pronosili ime grada i države širom Evrope i svijeta.

“Svjesni značaja razvoja sporta za naše društvo i državu u proteklom periodu ostvarili smo impresivne rezultate na planu unapređenja sportske infrastrukture u našem glavnom gradu, o čemu najbolje svjedoče moderni novosagrađeni sportski objekti, unazad nekoliko godina”, kaže Čađenović.

Čađenović podsjeća da su u saradnji sa Košarkaškim savezom Crne Gore rekonstruisali malu salu Sportskog centra Morača u Bemax Arenu, koja je, kako kaže, jedan od najljepših i najmodernijih sportskih objekata ne samo u regionu nego i šire.

“Partnerstvom Glavnog grada i Košarkaškog kluba Budućnost uspješno je rekonstruisana i Velika sala Sportskog centra Morača što je omogućilo odigravanje utakmica Eurolige i stvorilo uslove za održavanje i organizaciju najprestižnijih sportskih manifestacija i takmičenja.  Natkrivanje vaterpolo bazena je takođe projekat koji služi na ponos Glavnom gradu jer smo na taj način dobili moderan zatvoreni bazen koji je omogućio unapređenje i razvoj plivačkih sportova i formiranje Vaterpolo kluba Budućnost, kao i odigravanje takmičarskih mečeva i pripreme naše vaterpolo reprezentacije u Podgorici”, rekao je Čađenović.

Stadion malih sportova, podsjeća, uskoro će postati moderan objekat sa dva terena – za fudbal i košarku.

“Privodimo kraju i adaptaciju kultnog igrališta u Njegoševom parku na kojem su ponikle neke od najvećih zvijezda crnogorske košarke. Nijesmo zapostavili i sportsko-rekreativne sadržaje za naše građane. U svakom dijelu grada posvećeno smo radili na izgradnji nove i obnavljanju sportske infrastrukture namijenjene rekreativcima. Uređeni su poligoni u Moskovskoj ulici, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, Staroj Varoši i Ulici Meše Selimovića, a u proteklih nekoliko godina na tridesetak lokacija u gradu postavljene su multifunkcionalne sprave za trening”, rekao je Čađenović.

2 komentara

  1. I discovered your site website on bing and appearance many of your early posts. Preserve within the really good operate. I just now extra increase Rss to my MSN News Reader. Seeking forward to reading much more of your stuff afterwards!…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com