OVE KOMPANIJE UREDNO PLAĆAJU POREZ: Pogledajte ko je na čelu liste - Volim Podgoricu

OVE KOMPANIJE UREDNO PLAĆAJU POREZ: Pogledajte ko je na čelu liste

Elektroprivreda Crne Gore, pivara Trebjesa, kompanije Bemax, Crnogorski elektroprenosni sistem i Coca Cola Hellenic Bottling Company prvih je pet kompanija na Bijeloj listi Poreske uprave koje redovno izmiruju svoje poreske obaveze. Na Bijeloj listi je 466 kompanija.

Poslije “top pet” slijede Monte put, Okov, Roaming Montenegro, Aerodromi Crne Gore pa Luštica Development i druge kompanije.

Poreska uprava Crne Gore objavila je ažuriranu Bijelu listu, odnosno spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

“Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Obveznici s Bijele liste prepoznati su kao kompanije koje uredno izmiruju obaveze prema svojim povjeriocima, uključujući i državu, te samim tim predstavljaju i afirmativne potencijalne poslovne partnere na tržištu”, navodi s eu saopštenju.

Iz Poreske uprave su objasnili da su kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmirivanja poreskih obaveza, kao i da stepen regularnosti poslovanja uočen u postupcima inspekcijskog nadzora.

“U nastojanju da se ovom praksom afirmiše što više urednih poreskih obveznika, listom je obuhvaćen ne samo segment velikih kompanija, već i mala i srednja preduzeća sa visokom stopom poreske discipline”, ističu u PU.

Kako su dodali, objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, a prioritet u radu poreskog organa i dalje će biti kontinuirano jačanje odnosa razumijevanja i povjerenja sa urednim poreskim obveznicima, koji izmirivanjem poreskih obaveza i poštovanjem zakona Crne Gore zajedno sa državnim institucijama učestvuju u izgradnji povoljnog poslovnog ambijenta i društva u cjelini.

Kompletan spisak kompanija možete pogledati OVDJE.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com