ABDIĆ OBEĆAVA: Stara Varoš biće srce i simbol moderne Podgorice - Volim Podgoricu

ABDIĆ OBEĆAVA: Stara Varoš biće srce i simbol moderne Podgorice

Sekretar odbora DPS-a Glavnog grada i član Glavnog odbora DPS-a, Nermin Abdić, najavio je izgradnju pješačkog mosta koji će povezati Staru Varoš sa dijelom Nove Varoši, odnosno ispod platoa Sportskog centra Morača, čime će, kako je kazao, Stara Varoš u potpunosti biti vraćena onamo gdje joj je i mjesto – da bude srce i da bude simbol moderne Podgorice.

“Kao što vam je poznato, srce jednog grada čini Stara varoš, a srce Podgorice jeste stara podgorička varoš koja njeguje sve one prave, iskrene vrijednosti koje se baštine vjekovima na ovim prostorima, a to su multietničnost, multikonfesionalnost i jedan skladan odnos svih vjera i nacija u našoj Staroj Varoši”, rekao je Abdić.
Zahvaljujući, kako je kazao, mudroj politici koju je DPS vodio i ravnomjernom razvoju grada, imali su priliku da sa zadovoljstvom otvore rekonstruisani Trg Bećir bega Osmanagića. Takođe, rekonstruisanu Sat kulu, kao simbol glavnog grada i Stare Varoši.
“Zatim smo obnovili i rekonstruisali u potpunosti kuću Rista Stijovića, gdje je sada stalna vajarska postava i time smo obogatili kulturnu ponudu glavnog grada. Takođe smo sa kaldrmom popločali u duhu Stare Varoši i Ulicu Braće Zlatičanina i na taj način pokušavamo vratiti duh stare podgoričke varoši. Ono što nas čeka u narednom periodu jeste po principu kaldrme, popločavanja, što krasi Staru Varoš, jesu i četiri ulice. To su Ulica Sava Lubarde, Ulica Gojka Radonjića, Predgrad ulica i Ulica Keše Đurovića”, podsjetio je Abdić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com