MUGOŠA OCIJENIO: Održavanje izbora će biti bezbjedno - Volim Podgoricu

MUGOŠA OCIJENIO: Održavanje izbora će biti bezbjedno

Održavanje izbora u Crnoj Gori 30. avgusta će biti bezbjedno ocijenio je direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

“Ja sam ubijeđen u to, mi se moramo pomiriti sa situacijom kakva je. Mi ćemo sa ovim virusom živjeti još dugo. Iako se najavljuje da su vakcine protiv virusa u zadnjoj fazi testiranja što je izvanredno, ipak će trebati vremena da dođu do nas i budu na raspolaganju za upotrebu”, rekao je Mugoša.

Mugoša je rekao ako se mjere budu poštovale neće doći do ugrožavanja zdravlja ni glasača, niti ljudi u biračkim odborima. On je još dodajo da su mnoge države u svijetu i našem okruženju održale izbore, iako su imale i goru epidemiološku situaciju.

Mugoša očekuje da će u Crnoj Gori biti sve više slučajeva koji se oporavljaju, a sve manje novih slučajeva.

“Kad imamo povećan broj slučajeva, to samo govori da je to odraz našeg ponašanja, odnosno kazna za nepoštovanje mjera i kako sam već govorio, svako ponašanje koje nije u skladu sa preporukama i mjerama će nam se vratiti kao bumerang, odnosno doći će do većeg obolijevanja i širenja infekcije na druge”, rekao je Mugoša gostujući u Dnevniku 2 TVCG.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com