NA METI BILI BEZOS, MASK I GEJTS: Tinejdžer HAKOVAO milijardere, za samo JEDAN dan uzeo ogroman novac na prevaru (FOTO) - Volim Podgoricu

NA METI BILI BEZOS, MASK I GEJTS: Tinejdžer HAKOVAO milijardere, za samo JEDAN dan uzeo ogroman novac na prevaru (FOTO)

Grejem Klark (17) iz Tampe sa Floride optužen je da stoji iza hakovanja više Tviter naloga, među kojim su najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos, vlasnik “Tesle” Ilon Mask i osnivač “Majkrosofta” Bil Gejts.

Klark se tereti po 30 tačaka optužnice zbog prevara više ljudi širom SAD koje su povezane sa hakovanjem Tviter naloga poznatih i moćnih Amerikanaca 15. jula, javlja Kurir.rs.
Foto: Hillsborough County Jail

Tužilac okruga Hilsborou Endru Voren rekao je da je namjera optuženog bila krađa indentiteta poznatih ličnosti kako bi naveo žrtve da mu pošalju bitkoine na račune koji su sa njim povezani.

On je Klarka označio kao vođu hakerske prevare. Prema riječima tužioca, samo za jedan dan Klarku je uplaćeno bitkoina u vrijednosti većoj od 100.000 dolara, prenosi Tanjug.

Nekadašnji predsjednik SAD Barak Obama takođe je bio na meti Grejema Klarka, kao i demokratski predsjednički kandidati Džo Bajden i Majkl Blumberg.

Klarka će državno tužilaštvo okruga Hilsborou procesuirati kao punoljetnog jer zakon Floride omogućava da maloljetnici budu optuženi kao odrasli u slučajevima finansijske prevare.

Još dvojica muškaraca optužena su pred saveznim sudom u Kaliforniji za pribavljanje koristi od hakovanja. Sudski dokumenti objavljeni u petak pokazuju kako su federalni agenti pronašli hakere praćenjem bitkoin transakcija i dobijanjem zapisa o njihovim onlajn četovima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com