Nastavak izdašne podrške Vlade beranskim domaćinima - Volim Podgoricu

Nastavak izdašne podrške Vlade beranskim domaćinima

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja će i ove godine, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), investirati značajna sredstva u razvoj ruralne infrastrukture u opštini Berane. Vrijedni domaćini i ove godine mogu očekivati nove kilometre asfaltiranih puteva i izgradnju novih kilometara seoskih vodovoda, sa ciljem unapređenja kvaliteta života i uslova rada na selu, poručuju iz MPRR.

“Brojna poljoprivredna gazdinstva su u prethodnom periodu povećala obim, kvalitet i asortiman svoje proizvodnje, uz već evidentno značajno interesovanje građana za povratak svojim imanjima. Nastavljamo projekat unapređenja ruralne infrastrukture koji smo započeli prije dvije godine, kroz koji je samo u opštini Berane asfaltirano preko 6km seoskih puteva vrijednosti 350.000 eura i urađen vodovod u MZ Zagorje vrijednosti 41.000 eura”, naglašavaju iz Ministarstva.

Asfaltirano je ukupno osam dionica puteva u osam mesnih zajednica MZ i to: putni pravac u MZ Dapsiće ukupne dužine 1.200m, putni pravac koji spaja MZ Petnjik i MZ Dapsiće u dužini od 560m, četiri putna pravca u MZ Polica dužine 2.450m (Pođanska mala 600m, Boričići – Obradovići 400m, Babino – Kruška 400m, selo Zagrađe 600m i Zagrađe – Dolina Cikića 450m), putni pravac u MZ Štitari u dužini od 500m u selu Bubanje i dionicu od 1.320m koja spaja MZ Zagorje i MZ Petnjik.

“Sa ciljem daljeg unapređenja uslova života i rada u ruralnom području opštine Berane, Ministarstvo poljoprivrede će ovih dana potpisati ugovore za izgradnju preko 5km novih asfaltnih puteva vrijednosti preko 300.000 eura, kao i izgradnju vodovoda u MZ Petnjik vrijednosti preko 50.000 eura. Ove godine biće urađeno novih 640m u MZ Dapsiće, selo Dapsiće, 400m u MZ Petnjik, dvije dionice ukupne dužine 1.060m u MZ Polica, selo Zagrađe, nove dvije dionice u MZ Štitari ukupne dužine 1.040m od kojih 540m u selu Bubanje i 500m u selu Štitari, kao i dodatnih 1.900m u MZ Zagorje, selo Zagorje”, navode u MPRR.

Ovi infrastrukturni projekti, uz izdašne mjere bespovratne podrške Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja vrijednim domaćinima i preduzetnicima, doprinijeće daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com