ZBOG KRŠENJA MJERA: Podgorički ugostitelji kažnjeni sa 8.000 eura - Volim Podgoricu

ZBOG KRŠENJA MJERA: Podgorički ugostitelji kažnjeni sa 8.000 eura

Nakon formiranja Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, turistički inspektori u Podgorici izrekli su gotovo osam hiljada eura kazni. Svakodnevno provjeravaju primjenu mjera u ugostiteljskim objektima. U određenim slučajevima, te kontrole su i pojačane, posebno kada je u kafićima više posjetilaca.

Odgovoran odnos prema mjerama inspektori su sinoć zabilježili u gotovo svim objektima koje su kontrolisali. Zato, ovog puta nijesu morali da kažnjavaju.

“Ove aktivnosti se sprovde na nivou cijele Crne Gore i svaki dan pratimo izvještaj iz prethodnog dana kako se te aktivnosti odvijaju, gdje vidimo da ima porpusta, gdje treba odreagovati i naravno pojačavati taj nadzor”, kazala je Nada Đurđić, šefica Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu.

Upravo je prije nekoliko dana dozvoljena živa muzika ali uz stroga pravila.

“Svi moraju nositi maske sem izvođača i muzičara koji imaju duvačke instrumente. Takođe moraju biti udaljeni od posjetioca ugostiteljskog objekta najmanje četiri metra”, navodi Đurđić.

Primjena mjera se provjerava svakodnevno. Samo su turistički inspektori kaže, Đurđić, za nešto više od desetak dana, na području glavnog grada izvršili više od 650 kontrola.

“Utvrdili su devet slučajeva nepravilnosti, zbog čega su preduzeli mjere u pet slučajeva pokrenut je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a u sedam slučajeva su izrekli prekršajne mjere novčano kanžnjavanja putem prekšajnih naloga i u iznosu je od preko sedam hiljada”, kazala je Đurđić.

Šefica operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, najavljuje da će tokom vikenda, biti pojačane kontrole i na primorju.

(RTCG)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com