AUTO LITIJE ŠIROM CRNE GORE: Policija privela jednu osobu u Baru (VIDEO) - Volim Podgoricu

AUTO LITIJE ŠIROM CRNE GORE: Policija privela jednu osobu u Baru (VIDEO)

Policija je u Sutomoru zaustavila auto-litiju i privela Nikšićanina Ognjena Škuletića.

A primjećeno je i pojačano prisustvo policije.

Održane auto-litije u Baru i Plužinama

I u Baru i Plužinama se na ovaj način protestuje zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Auto-litija prošla je kroz cenatar Bara, a u koloni oko 100 automobila iz kojih su se vijorile zastave – uglavnom trobojke, uz zvuk sirena i sporadičnu pjesmu.

Ispred Sabornog hrama Svetog Jovana Vladimira okupilo se oko 150 vjernika koji su pozdravili učesnike auto-litije.

Na desetine automobila u učestvovalo je u auto-litijama u Baru i Plužinama protestujući protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

Auto-litija na Žabljaku

Još jedna veličanstvena litija na Žabljaku. Durmitorci su pokazali da ne posustaju u borbi za odbranu svetinja i Srpske pravoslavne crkve.

Pljevlja u odbranu svetinja

Pljevljaci su i večeras pokazali da je odbrana svetinja nešto sa čim nema kompromisa. Kilometarska auto litija, uz poštovanje svih NKT mjera, večeras je uljepšala ovaj grad na sjeveru Crne Gore.

Bjelopoljci prkose sa zastavama

Bjelopoljci su predefilovali ulicama grada u više automobila, okićenih zastavama, želeći da i na taj način, još jednom daju podršku svojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jedinoj kanonski priznatoj crkvi u Crnoj Gori, ali i da izraze protest zbog nečuvenog načina na koji je donesen sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Litije koje su nekoliko mjeseci održavane svakog četvrtka i nedelje prekinute su sredinom marta uvođenjem prvih mjera u cilju suzbijanja širenja virusa korona i proglašenjem epidemije na teritoriji Crne Gore.

Litije su se posle nekog vremena nastavile u kolonama automobila, a prošle nedelje u auto-litiji je učestvovalo oko 50 vozila.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com