SNP: Tara pod neprestanom opsadom privilegovanih investitora - Volim Podgoricu

SNP: Tara pod neprestanom opsadom privilegovanih investitora

Građani Crne Gore nedavno su bili svjedoci još jednog ekocida, a ovog puta nastradala je rijeka Tara, “Suza Evrope”, koja je zbog odlaganja betona i gline bila toliko zamućena da se ni planirane rafting ture nijesu mogle održati, a turisti su nezadovoljni otišli, ističu u Socijalističkoj narodnoj partiji.

“Tara, koja je načeta auto-putem i malim hidroelektranama, pretprjela je još jedan napad, a već duže vrijeme ona je i odlagalište otpada. Nadležnih inspekcijskih službi, po običaju, nema na vidiku, a nadležni iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su vjerovatno otišli na godišnji odmor i nemaju namjeru da ga prekidaju zbog Tare. Podsjećamo javnost da su to isti oni koji nas godinama ubjeđuju kako je u poglavlju 27 u pregovorima sa EU, koje se odnosi na životnu sredinu, učinjen ogroman napredak”, navode u SNP-u.

Najdublji kanjon u Evropi i po svojoj veličini, poslije Kolorada, drugi u svijetu, zaštićen po dva osnova – kao svjetska kulturna i prirodna baština UNESKO-a i zaštitom programa Man of biosphere (čovjek i biosfera), kako dodaju, pod neprestanom je opsadom raznoraznih investitora i privilegovanih pojedinaca koji žele da iz njegove neprocjenjive vrijednosti izvuku korist za sebe.

“Socijalistička narodna partija Crne Gore zahtijeva od nadležnih institucija da što prije reaguju i zaustave dalju devastaciju Tare kao jednog od naših najvažnijih prirodnih resursa. Očuvanje životne sredine i naših prirodnih ljepota mora biti ključni prioritet Crne Gore, prve ekološke države na svijetu”, poručili su iz te partije.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com