NI POSLE TRI MJESECA: Unutrašnja kontrola MUP ne zna koje sve učestvovao u prebijanju O. M. - Volim Podgoricu

NI POSLE TRI MJESECA: Unutrašnja kontrola MUP ne zna koje sve učestvovao u prebijanju O. M.

Bezmalo tri mjeseca Unutrašnja kontrola rada policije nije identifikovala ko su policajci koji su  pretukli O.M. niti ko ga je svezanog pljuvao i tukao u policijskoj stanici-u Pljevljima, saopštili su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni su napomenuli da su iz Saveta za građansku kontrolu rada policije više puta saopštili da su im poznata imena policajaca koji su tukli O.M.

-Ali ta saopštenja po svemu sudeći mogu okačiti mačku o rep. Ovo zbog toga što Petar Krstajić u ime Uprave policije tvrdi da se: „ Ne mogu preduzimati disciplinske i krivične radnje protiv policijskih službenika koji su navedenog dana preduzimali radnje, do okončanja postupka Unutrašnje kontrole i Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima“.

I šta na kraju reći, Unutrašnja kontrola radi po principu „vrana vrani oči ne vadi“, a najčuveniji brend Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima je držanje u fioci krivične prijave protiv bivšeg predsjednika Opštine Filipa Vukovića do njene zastare-kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Oni su saopštili da je neznani junak kamerom sa mobilnog telefona u noći 13. maja snimio najmanje sedam, kako kažu, razbojnika u policijskim uniformama, koji pendrecima, nogama i rukama tuku 21- godišnjeg O.M., koji nije pružao nikakav otpor.

– Ali tu nije bio kraj zlostavljanja i ponižavanja nesrećnog mladića od strane policije-kažu iz Pokreta za Pljevlja.

Oni napominju da je mladića, u policijskoj stanici, jedan od službenika, vezanog lisicama, iz sve snage udario pesnicom u predjelu grudnog koša, dva puta udario toki vokijem po glavi i kao vrhunac beščašća, pljunuo dva puta uz pogrdno obraćanje „slino“.

– Sve je to uradio u prisustvu dvojice inspektora koji su to mirno posmatrali. O tempora, o mores. Kakva vremena i kakvi običaji, da policajac u vrijeme korone i svih mjera NKT –a za prevenciju iste, udara i pljuje svezanog, prtethodno pretučenog mladića-kažu u Pokretu za Pljevlja.

Oni konstatuju da kao „logičan“ nastavak svih ovih sramnih postupaka, na kraju dolazi nehumano i neprofesionalno ponašanje doktorke Opšte bolnice.

-Od kada je svijeta i vijeka, i od kada postoji zdravstvo kao organizovani sistem, prvi ljekar, bez obzira da li se radi o specijalisti ili ljekaru opšte prakse, koji pregleda pacijenta povređenog u tuči, dužan je da opiše sve povrede, a potom ga upućuje nadležnom specijalisti na liječenje i kvalifikaciju povreda. Umjesto toga režimska doktorka u svom izvještaju navodi da je pacijent napao policajca,  ne opisuje povrede i vraća ga u policijsku stanicu – kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com