POČELA IZGRADNJA: Podgorica dobija još jedan kružni tok - Volim Podgoricu

POČELA IZGRADNJA: Podgorica dobija još jedan kružni tok

Počela je izgradnja kružne saobraćajnice na raskrnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića u Podgorici, saopštio je PG Biro.

Cilj izgradnje kružnog toka je da se poveća nivo bezbjednosti i omogući bolje regulisanje saobraćaja u odnosu na postojeće stanje u blokovima pet i šest.

Izvođač radova je preduzeće “Metal-Alu-Plast”, a rok izvođenja je 100 dana. Ugovorena vrijednost radova je oko 287 hiljada eura, a projektnim rješenjem su obuhvaćena tri kraka, ukupne dužine 364,21 metar.

“Kružni tok je projektovan sa jednom ulivnom i jednom izlivnom saobraćajnom trakom i u skladu sa usvojenim prečnikom kruga izabrani su standardni elementi za oblikovanje ulivnih i izlivnih traka mjerodavni za projektovanje gradskih površinskih raskrsnica sa kružnim tokom. Cijelom dužinom obostrano biće izgrađeni trotoari i formirane zelene površine”, navode iz PG Biroa.

Planirana je ugradnja saobraćajne signalizacije, te izrada atmosferske kanalizacije, vodovoda, elektroenergetske instalacije jake struje i tk kanalizacija, kao i ugradnja hidrotehničkih instalacija, polaganje visokonaponskih kablova i izgradnja javne rasvjete.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com