Budvanska URA predala izbornu listu: Budvi vratiti opljačkani novac građana - Volim Podgoricu

Budvanska URA predala izbornu listu: Budvi vratiti opljačkani novac građana

Građanski pokret URA predao je danas Opštinskoj izbornoj komisiji listu “URA za sve građane Budve – Crno na bijelo” za predstojeće lokalne izbore u Budvi 30. avgusta.

Lider GP URA Dritan Abazović kazao je da oni žele da demonstriraju novu političku kulturu u Crnoj Gori i daju šansu ljudima koji mogu.

“Prije četiri godine GP URA# je bila osovina koja je ispoštovala volju građana Budve da se nešto promijeni. Prije četiri godine donijeta je teška, ali ispravna odluka da i Budva postane grad gdje će sve biti crno na bijelo, a do tada je bilo sve crno na crno. U ove četiri godine , naročito u segmentima gdje je URA uticala ostvareni su zavidni rezultati i ja sam lično ponosan na ljude koji su pokazali da Crna Gora i Budva mogu drugačije, mogu pošteno i mogu građanski. Pored svih opstrukcija , otpora i podmetanje, bilo sa centralnog nivoa, pa čak i od strane nekih kolega oni su se oduprli svemu tome i pokazali da je profesionalizam iznad svega”, rekao je Abazović nakon predaje liste.

Prema njegovim riječima grad Budva, mediteranski centar, prijestonica crnogorskog turizma, danas pati zbog loših odluka Vlade i umjesto da vrvi od turista je potpuno prazna.

“Zato 30. avgusta mora da promijeni svoj koncept i da nastavi sa projektima koji su započeti u prethodnoj vlasti. Ne postoji to obezbjeđenje, i ne postoji ta policija i ne postoji ta sila koja vam može sačuvati obraz. To je poruka ljudima koji su nasilno preuzeli vlast suprtono Ustavu i to je poruka našim ljudima, da ne postoji ta sila, da sami moraju da sačuvaju dostojanstvo građana Budve, kroz svoj profesionalizam i pravilan odnos prema građanima. Vjerujemo da će nakon ovih izbora URA biti konstituent nove-stare vlasti , da će biti mnogo značajnije zastupljena nego prethodnog puta, da će programske smjernice koje zastupamo, biti mnogo bolje reprezentovane i u lokalnom parlamentu i lokalnoj vlasti i da će od toga imati koristi i Budva i građani Crne Gore. Mi smo ovdje da bi sačuvali naše resurse, našu djecu, kako Budvi , tako i u svakom gradu i na tom putu nema nikavih kompromisa. Želimo da personifikujemo Crnu Goru u malom, Budvu u malom, pomirti građane, koji će zajedno da rade u interesu svih i građane koji neće biti dio nikakvih manipulacija, spoljnih uticaja…”, naglasio je Abazović.

On je kazao da Budva treba da bude lokomitiva crnogorskog razvoja, a ne lokomotiva kriminalnih aktivnosti, lokomotiva tajkunizacije.

“Nego lokomotiva Crne Gore u malom, jedne građanske Crne Gore, Crne Gore dobrih i časnih ljudi”, naglasio je Abazović.

Nosilac liste je Blažo Rađenović, direktor opštinskog preduzeća “Mediteran reklame”.

“Pred vama je jedna lista koju nose ljude, građani Budve i Crne Gore, koji će biti sastavni dio nove vlasti, koja sigurno obećava bolju, pošteniju, Budvu koju zaslužuju svi građani. Nećemo nuditi preambiciozna obećanja, nudićemo pošten program koji će biti prihvatljiv svakome građaninu Budve. Program koji nijesu uspjeli oni koji su obećavali ovih 30 godina. Budva je doživjelu jednu veliku poharu, u Budvi su se desile afere, možda i najveće u Crnoj Gori. Mi želimo da se više to nikada ne ponovi, da to ostane iza nas, čak i one scene koje su viđene u proteklih 30 dana su svakako za osudu”, poručio je Rađenović nakon predaje liste.

On je naglasio da će se u Budvi rađati djeca, da će svi imati adekvatnu socijalnu podršku od Opštine, da će Građanski biro raditi kako je krenuo, da će ambijentalno uređenje biti tako da će Budva biti prepoznatljiva u cijeloj Crnoj Gori, i da će to biti reper.

“Čuli smo razne neke poruke da se želi vratiti neki stari sjaj Budve. Mi im poručujemo odavde, ova izborna lista koju sa ponosom nosim, da ono što treba da vrate je opljačkani novac građana Budve. Ono što treba da vrate je imovina koja pripada svim građanima Budve. Treba da vrate i Školj i Sveti Stefan, Miločer, i kompletna Budvanska rivijera , ali ono što su učinili na uštrb građana Budve. Molim sve građane da izađu 30. avgusta na izbore i podrže listu koju su priželjkivali svih ovih godina. Svakodnevno čujemo da sve može do jedne ure, e pa URA je za sve građđane Budve “Crno na bijelo” 30. avgusta, hrabro, mi pobjeđujemo, mi smo Budva koju građani zalsužuju”, poručio je Rađenović.

Druga na listi, je Milijana Vukotić Jelušić, sekretarka za loklanu samoupravu Opštine Budva, koja se prva našla na udaru nove opštinske vlasti predvođenen Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Budvanska URA je za ove četiri godine mandata čvrsto vjerovala i podržavala i davala, uprkos svemu, principu smjenjivosti vlasti. To se pokazalo blagotvornim za našu Budvu. Za to vrijeme centralna vlast je pokušavala da opstruira lokalne samouprave, oduzimajući im nadležnosti i autonomiju odlučivanja, kršeći Ustav i ustavom zagarantovano pravo na loklanu samopupravu. E, pa danas građani žele da se pitaju, danas se građani ne plaše, ne plaše se ni ucjena, ni prijetnji, ni raskida ugovora, ni institucionalnog nasilja, koje smo imali priliku da ovdje vidimo i doživimo. Građani znaju da jedino oni ne mogu biti spakovani u džep, za razliku od svih vrijednih resursa koji su spakovani, i koji pripadaju svim građanima. Zato, dragi sugrađani vjerujem, da ćete podržati ovaj put, znanje, reference, iskustvo, profesionalizam, a iznad svega ugled i visoke moralne norme, svih ljudi koji su imenom i prezimenom podržali budvansku građansku platformu “Crno na bijelo””, naglasila je Vukotić Jelušić.

Profesorka Božena Jelušić reklaje je da je Građanski pokret URA prvi put, usvajajući zahtjeve građana, napravio nešto što je poluotvorena lista.

“Pozivam sve građane da se sjete kada je URA glasala, bilo kada su u pitanju projekti koji su od krucijalnog značaja za Opštinu i koji su uticali na oduzimanju njene imovine, bilo na otpor nacionalističkim temama, svađalicama, kada smo to jasno stavljali do znanja i tražili nabolji put za grad Budvu. Sjetete se svih tih trenutaka. Ja ovdje govorim u ime starijih sugrađana koji su na listi, konkretno doktorice Rajne Dapčević i Radosova Tomovića i u moje ime. Pošto doktorica nije tu, ja ću njenim riječima reći da je grad Budva, grad posebne ljepote i posebnog značaja. Da na njega treba da budu ponosni i da ga grade i oni koji su u njemu rođeni i oni koji su se doselili. I da je dužnost nas starijih da stanemo iza mlađih, kompetentnijih, stručnih, željnih rada, željnih da ovome gradu nešto doprinesu, kako se on ne bi, kao prije mjesec i više dana stidio sam sebe. U to ime podržite nas, mi ćemo znati da artikulišemo i vaše želje i vaše planove i namjere, da o njima govorimo i da vam budemo servis u najboljoj mogućoj mjeri”, poručila je Jelušić.

Opštinska izborna komisija (OIK) Budva je potvrdila listu GP URA:

1. Blažo Rađenović, magistar ekonomskih nauka

2. Milijana Vukotić Jelušić, magistarka za ljudske resurse

3. Vukan Tomović, električar

4. Marin Rađenović, IT stručnjak

5. Boban Zuber, rukometni trener

6. Jelena Papović, akademska slikarka

7. Goran Ljumović, prof. fizičkog vaspitanja

8. Vladimir Đurić, dipl. menadžer

9. Vukosava Bukilić, farmaceutski tehničar

10. Igor Krivokapić, inženjer menadžmenta

11. Dragan Bakić, kuvar

12. Aleksandar Vađon, službenik

13. Dragana Ivanovski, dipl. turizmolog

14. Mirko Mijušković, dipl. turizmolog

15. Milan (Mićo) Vujović, slobodni umjetnik

16. Vuk Radunović, dipl. turizmolog

17. Ana Janković, tur.tehničar

18. Dragan Marković, preduzetnik

19. Miloš Medigović, student

20. Živana Mudreša, službenica

21. Marko Vujović, dipl. ekonomista

22. Amel Prentić, preduzetnik

23. Jelena Vidaković, dipl. turizmolog

24. Bogdan Ivančević, službenik

25. Zdravko Vuković, službenik

26. Dejan Mijović,​Dipl. ekonomista

27. Dana Radonjić, trgovac

28. Goran Kalađurđević, tur.tehničar

29. Miloš Albijanić, ilustrator

30. Božidar Banović, preduzetnik

31. Dr Rajna Dapčević, doktorka medicine

32. Radosav Tomović, penzioner

33. Božena Jelušić, prof.književnosti

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com