BUKTE POŽARI OKO PODGORICE, GORI I MALO BRDO: Vatrogasci brane ljudske živote i kuće, vjetar otežava gašenje - Volim Podgoricu

BUKTE POŽARI OKO PODGORICE, GORI I MALO BRDO: Vatrogasci brane ljudske živote i kuće, vjetar otežava gašenje

Na području Podgorice i okoline, trenutno je aktivno više požara, a trenutno je aktivan i požar na Malom brdu a gorjelo je i rastinje kod mosta Milenijum..

Kako je za Portal Volim Podgoricu kazao Goran Janković, komandir Službe zaštite i spašavanja Podgorice, vatrogasci su na terenu, a prioritet je odbrana kuća i ljudskih života.

Janković je za VOP kazao da su trenutno aktivni požari većih razmjera u Bratonižićima i Fundini.

“Naše ekipe su na terenu i sinoć smo odbranili ugrožene stambene objekte. Danas ćemo pokušati, u skladu sa mogućnostima, terenom i vremenskim prilikama da veći dio tih požara lokalizujemo”, kazao je Janković za VOP.

On dodaje da vjetar otežava gašanje požara.

“Prioritet prrvog reda su nam kuće i ljudski životi”, kaže Janković i dodaje da  problem vatorgascima pravi velika rezuđenost, rastinje i drveće oko objekta”, dodao je Janković.

On je dodao da su pojedini objekti zapušteni i zarasli i da im je teško prići.

Požari su gašeni u Botunu, kod KAP-a, brdo Srpska, kod Deponije, u Podhumu, Golubovcima, Vranju, Kokotima, Matagužima, Donjoj Gorici, Lovkama, Lužnici, Potkršu, Sadinama, Vranju, Tološima i u Pejtonu.

A. Dragnić

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com