Crna Gora jeste otvorila granice, ali evo koliko je realno da turisti masovno dođu

Potpredsjednik Asocijacije turoperatora Rusije Vladimir Kantorovič sumnja da će Crna Gora ugostiti mnogo ruskih turista.

„Rusi teoretski mogu putovati u Crnu Goru, ali teoretski, međutim, u praksi – teško. Nekim zaobilaznim putevima. Masovne posjete neće biti. Kod nas je, na primjer, dozvoljeno putovanje građanima koji imaju rođake u inostranstvu. Za te ljude je Crna Gora zvanično otvorila granicu. Za turiste je to polovična odluka, pošto Rusija nije otvorila svoje granice. Mislim da će to, prije ili kasnije, uraditi. U Rusiji je nivo zaraženosti (virusom korona) veći nego u Crnoj Gori, zašto da ne dozvolimo svojim građanima da idu tamo?“, rekao je ekspert listu „Gazeta“.

On je dodao da bi u bliskoj budućnosti još neke države mogle da otvore svoja vrata državljanima Rusije. Pošto, kako navodi Kantorovič, svi vide kako Turska zarađuje od ruskih turista.

Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je ranije da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

loading...
Tagovi

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close