OVAJ DIO PODGORICE DOBIO NOVO IGRALIŠTE: U narednom periodu nove parkovske površine u ovim naseljima - Volim Podgoricu

OVAJ DIO PODGORICE DOBIO NOVO IGRALIŠTE: U narednom periodu nove parkovske površine u ovim naseljima

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić, sa saradnicima, obišla je novo dječije igralište na Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića. Dječije igralište u okviru naselja Tuški put prostire se na oko 500 m² i na njemu su ugrađene ljuljaške,  tobogan sa kulom, vrteška, dvije njihalice na opruzi i dvostruka klackalica, a izgrađen je i pješčanik.

‘’Danad predajemo na upotrebu mališanima ovog dijela grada novo moderno dječije igralište u Bulevaru Vojvode Stanka Radonjića. Posvećeni smo izgradnji dječijih igrališta unazad dvije godine i u kontinuitetu, u svim djelovima grada, smo stvorili pretpostavke da naši mališani dobiju dječija igrališta, odnosno male parkovske površine”, istakla je zamjenica Vujačić. Ona je naglasila da ovakvi radni zadaci predstavljaju pravo zadovoljstvo i za gradsku upravu i za sve kolege. “Sigurni smo da stvaranjem ambijenta za ovakav vid rekreacije rasta i razvoja naših najmlađih sugrađana, mi zapravo činimo da naša djeca izrastaju u zdrave i najbolje ljude’’ naglasila je zamjenica Vujačić.

Zamjenica gradonačelnika je tom prilikom najavila izgradnju sporstkog poligona u neposrednoj blizini igrališta, kao i nove parkovske površine u naseljima Zagorič, Stari aerodrom i Konik.

‘’S obzirom na to da je ovo jedno novo naselje stvorićemo sve pretpostavke da dobije i sportski poligon posvećen sportistima i rekreativcima. U nekim od sljedećih susreta u planu je da otvorimo uređenu površinu iza zgrade Simpa, u Zagoriču u Piperskoj ulici, kao i dvije multifunkcionalne površine u naseljima Stari aerodrom i Konik’’ istakla je zamjenica Vujačić.

Prostor je opremljen i parkovskim mobilijarom, sa 5 klupa i 3 kante za otpatke Posađeno je 19 sadnica drveća, 33 komada puzavica i 30m žive ograde, a kompletna površina pokrivena je sistemom za navodnjavanje.

‘’Stanari iz Bulevara Vojvove Stanka Radonjića uputili su nam zahtjev da se u tom naselju nađe dječije igralište. S obzirom na to da je u ovom dijelu grada izgrađeno dosta zgrada,  utvrdili smo potrebu za izgradnjom novog dječijeg igrališta, a naši inženjeri su isprojektovali i realizovali prije nekoliko dana. Na podlozi od tartana postavljene su sprave, prostor je oplemenjen biljnim materijalom, drvećem, puzavicom i živom ogradom. Ugrađene su klupe i korpe za otpatke, izgrađen je i hidro sistem kako bi se oplemenile zelene površine. Zahvalila bih sw svojim zaposlenima koji predano rade na uređenje zelenih površina i u otežanim uslovima rada, kao i kolegama iz privrednih drustava Glavnog grada koji su dali doprinos realizaciji ovog projekta”,saopštila je direktorica Zelenila Daca Popović.

Direktorica Zelenila Daca Popović apelovala je na građane da se odgovorno odnose prema uređenim zelenim površinama kako bi ih bilo što više u našem gradu.

Agencija za stanovanje ogradila je prostor zbog bezbjednosti djece, dok su Komunalne usluge  na tom prostoru ugradile javnu rasvjetu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com