“MIR JE NAŠA NACIJA”: Tražimo hitno oslobađanje admina MIM stranice - Volim Podgoricu

“MIR JE NAŠA NACIJA”: Tražimo hitno oslobađanje admina MIM stranice

“Uprava policije Crne Gore kao da se svakodnevno trudi da opravda sve izvještaje međunarodnih institucija koje nivo sloboda govora i izražavanja, kao i sloboda uopšte u Crnoj Gori, u svim mogućim prilikama, zakucavaju za samo evropsko dno. Nastavljena su hapšenja zbog satiričnih Fejsbuk statusa. Jutros je uhapšen D. Ć. iz Bara, administrator jedne od mim stranica koje u posljednjih nekoliko godina sa filigrantskom preciznošću oslikavaju crnogorsku stvarnost i svakodnevicu”, saopšteno je iz ove koalicije.

I to su učinili na način što su ga prvo uhapsili zbog navodnog krivičnog djela izazivanja panike po krivičnom postupku, a onda u stanici policije podnose prekršajnu prijavu što je klasičan primjer zloupotrebe ovlašćenja protivzakonitog i protivustavnog djelovanja.

Pozivamo Upravu policije da se odmah skloni sa društvenih mreža i posveti borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Privrženi evropskim i demokratskim vrijednostima, posebno vrijednostima koje podrazumijevaju pravo na slobodu misli i umjetničkog izražavanja, imajući u vidu Volterovu misao: „Ja se ne slažem ni sa jednom riječju koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš“, najoštrije osuđujemo hapšenje administratora mim stranice, kao i hapšenja svih građana zbog iskazanog mišljenja na društvenim mrežama jer smo sigurni da u 21. vijeku niko ne treba da bude hapšen zbog onog što misli ili saopštava”, dodaju iz koalicije “Mir je naša nacija”.

“Zato Koalicija „Mir je naša nacija“ zahtijeva hitno i neodložno puštanje na slobodu građanina D. Ć. Narednih dana naša koalicija će se detaljnije pozabaviti ovim pitanjem, imajući u vidu da su ovi slučajevi postali alarmantni po naše društvo”, zaključuju iz ove koalicije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com