(VIDEO) “U BUDVANSKIM DISKOTEKAMA “NEMA KORONE”, ALI SU ZARAZNI POPOVI i LJUDI PO ULICAMA” Građani sve snažnije protestuju zbog selektivne primjene mjera

Mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, samo na papiru su iste za sve. U realnom životu, raste nezadovljstvo građana zbog selektivnog kažnjavanja za nepoštovanje mjera, pa pojedini plaćaju visoke kazne ili zarade krivične prijave, dok se drugima za ista, ili čak, teža djela, gleda kroz prste.

Dok komunalna policija i inspekcija kažnjavaju građane na ulicama zbog nenošenja maski na otvorenom prostoru, kao i privrednike u čijim objektima zateknu osoblje ili klijente bez maski, u budvavnskoj diskoteci je u subotu veče sve prštalo, od muzike, pjesme, plesa, bez maski, i bez distance, kao u srećna vremena!

Tako, ispada, da korona u diskoteke ne zalazi, ali je sveprisutna, recimo, u vjerskim objektima, pa je, samo za poslednjih par dana, sveštenik Jovan Plamenac zaradio krivičnu prijavu jer je na planini Rumiji služio liturgiju, a isto je prošao i paroh kučko-bratonožićki Miloš Lučić koji je održao službu na Svetog Iliju u maloj kučkoj Crkvi Svetog Ilije, na Carinama.

Teško je i pobrojati primjere selektivnog kažnjavanja za kršenje mjera NKTa tokom proteklih mjeseci.

ODRŽAO VJERSKI OBRED NA RUMIJI: Protiv sveštenika Plamenca policija podnijela krivičnu prijavu

LITURGIJI PRISUSTVOVALO 50 GRAĐANA: Policija podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenika

KRŠILI MJERE TOKOM VIKENDA: Policija podnijela OSAM krivičnih prijava

“Pogledajte diskoteku u Budvi u subotu veče, pjeva Boban Rajević, veliki broj ljudi, niko ne nosi masku, niko ne drži distancu, svi igraju i pjevaju. Vjerovatno je Institut za javno zdravlje procijenio da korona u diskoteke ne zalazi, ali zato je prisutna u svakom vjerskom objektu, ali i na ulicama, gdje su građani koji na 50 stepeni ne nose masku, glavni krivci za širenje virusa”, napisala je čitateljka Portala Volim Podgoricu iz Budve koja nam je i dostavila video snimak iz budvanske diskoteke.

Inače, do 6. avgusta je na snazi odluka NKTa da pjevači i muzičari – članovi benda/orkestra poštuju međusobnu fizičku udaljenost od najmanje 2m, kao i da prilikom izvođenja zabavno-muzičkog programa nose zaštitne maske, osim pjevača i muzičara koji sviraju duvačke muzičke instrumente, da se obezbijedi fizička udaljenost između gostiju s jedne i pjevača i muzičara – članova benda/orkestra sa druge od najmanje 4m, a ako to nije moguće, da odvoje goste i muzičare prozirnim pleksiglas pločama/panelima visine najmanje 2m;
Zabranjeno je igranje i ples.

Pogledajte kako je bilo u Budvi u subotu veče:

V.Mitrović

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close