ČEKA SE ODGOVOR ŠUNDIĆA O ZABRANI EMITOVANJA: Jokić pitala ŠTA JE SPORNO u spotu URE, jer nije u sukobu sa Pravilnikom

Članica savjeta RTCG-a Bojana Jokić, pitala je direktora Javnog servisa Božidara Šundića zbog čega je zabranjeno emitovanje predizbornog spota URE na Javnom serviu.

Ona je uputila urgenciju u vezi a odlukom RTCG-a da se emitovanje izbornog spota spot koalicije “Crno na bijelo” zabrani, zbog kako su kazali, “dijela  u kojem se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pojavljuje u nekorektnoj tehičkoj modifikaciji”.

“Putem medija, a kasnije i putem neformalne komunikacije došla sam do saznanja da je promotivni spot za predstojeće parlamentarne izbore političke partije GP URA neće biti emitovan u skladu sa zakonom i propisima, već da je Izborni pul RTCG-a, pozivajući se na pravilnik koji je usvojio Savjet odbio emitovanje video snimka. Shodno tome i imajući u vidu da sam glasala ZA usvajanje Pravilnika za predstojeće izbore u kojem se pozivamo na Član 52. Zakona o izboru poslanika i odbornika, a koji citiram; ” Učesnici u predizbornoj kampanji dužni su da poštuju Ustav Crne Gore, zakone i kodekse profesionalne etike i obavezuju se na fer ponašanje, koje isključuje uvrede i klevete, kršenje pravila pristojnosti ili vrijeđanje osjećanja javnosti.” molila bih Vas da mi pošaljete obrazloženje u kojem dijelu i kojim izjavama je Zakon prekršen, ako stojite iza odluke Izbornog pula RTCG-a. U slučaju da utvrdite da je Izborni pul zloupotrijebio pravilnik koji je usvojio Savjet RTCG-a, takođe bih molila da shodno tome i reagujete kao i da uputite zvanično izvinjenje nama koji smo usvojili ovaj pravilnik i čiji se javni rad zloupotrebljav”, navela je Jokić u upitu.

foto: Jokić
loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close