PODGORICA: Uskoro nova parkovska površina na Koniku - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uskoro nova parkovska površina na Koniku

Glavni grad u kontinuitetu vodi brigu o ravnomjernom razvoju grada, kako bi stanovnici svih djelova Podgorice, kako užeg gradskog jezgra, tako i prigradskih naselja imali podjednak kvalitet života. U tom cilju u toku je realizacija jednog od najznačajnijih projekata iz oblasti putne infrastrukture na Koniku, a ovo naselje će uskoro dobiti i novu parkovsku površinu.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice privodi kraju izradu Glavnog projekta rekonstrukcije Ulice Husinjskih rudara u naselju Koniku, a Programom uređenja prostora za 2020 godinu planirani su radovi na rekonstrukciji prve faze ove saobraćajnice u vrijednosti od 300.000 eura. Projektom će biti obuhvaćena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa svim segmentima komunalne infrastrukture. Ukupna dužina projektovanog dijela Ulice Husinjskih rudara je 1.040 metara. Usvojen je poprečni profil saobraćajnice u skladu sa DUP-om “Konik Vrela ribnička II”, sa širinom kolovoza od 5.50m (dvije saobraćajne trake po 2.75m), i obostranim trotoarom širine od po 1.50m.

Takođe, zahvaljujući angažovanju gradskog preduzeća Zelenilo, Konik će uskoro dobiti i novu parkovsku površinu. Na površini 7.000 m2 na uglu Ulice Husinjskih rudara i Drvarske ulice biće izgrađena nova parkovska površina sa dječijim igralištem i pratećim sadržajima: platoom, stazama, parkovskim mobilijarom, novim sadnicama drveća, žbunja i drugog ukrasnog bilja, kao i sistemom za navodnjavanje.

Glavni grad na ovaj način još jednom pokazuje da vodi brigu o potrebama građana Konika i svih djelova Podgorice, a sve sa ciljem podizanja kvaliteta života.

2 komentara

  1. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

  2. Advantageously, the article is actually the greatest topic on curing acne naturally. I concur with your conclusions and will eagerly look forward to your coming updates. Saying thanks will not just be enough, for the phenomenal lucidity in your writing. I will immediately grab your rss feed to stay informed of any updates.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com