PODGORICA: Uskoro nova parkovska površina na Koniku

Glavni grad u kontinuitetu vodi brigu o ravnomjernom razvoju grada, kako bi stanovnici svih djelova Podgorice, kako užeg gradskog jezgra, tako i prigradskih naselja imali podjednak kvalitet života. U tom cilju u toku je realizacija jednog od najznačajnijih projekata iz oblasti putne infrastrukture na Koniku, a ovo naselje će uskoro dobiti i novu parkovsku površinu.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice privodi kraju izradu Glavnog projekta rekonstrukcije Ulice Husinjskih rudara u naselju Koniku, a Programom uređenja prostora za 2020 godinu planirani su radovi na rekonstrukciji prve faze ove saobraćajnice u vrijednosti od 300.000 eura. Projektom će biti obuhvaćena kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa svim segmentima komunalne infrastrukture. Ukupna dužina projektovanog dijela Ulice Husinjskih rudara je 1.040 metara. Usvojen je poprečni profil saobraćajnice u skladu sa DUP-om “Konik Vrela ribnička II”, sa širinom kolovoza od 5.50m (dvije saobraćajne trake po 2.75m), i obostranim trotoarom širine od po 1.50m.

Takođe, zahvaljujući angažovanju gradskog preduzeća Zelenilo, Konik će uskoro dobiti i novu parkovsku površinu. Na površini 7.000 m2 na uglu Ulice Husinjskih rudara i Drvarske ulice biće izgrađena nova parkovska površina sa dječijim igralištem i pratećim sadržajima: platoom, stazama, parkovskim mobilijarom, novim sadnicama drveća, žbunja i drugog ukrasnog bilja, kao i sistemom za navodnjavanje.

Glavni grad na ovaj način još jednom pokazuje da vodi brigu o potrebama građana Konika i svih djelova Podgorice, a sve sa ciljem podizanja kvaliteta života.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close